Сіднейський журнал The Spitpress звинуватили у популяризації куріння

00:00,
23 Березня 2012
412

Сіднейський журнал The Spitpress звинуватили у популяризації куріння

00:00,
23 Березня 2012
412
Сіднейський журнал The Spitpress звинуватили у популяризації куріння
Реклама тютюну заборонена в Австралії давно. Тому, опублікувавши декілька фотографій курців та згадок про куріння на вулиці, журнал The Spitpress одразу ж привернув до себе увагу антитютюнових активістів.

Один з минулорічних номерів цього журналу був повністю присвячений темі куріння. Як наслідок, це слово фігурувало в шести заголовках. На його обкладинці був зображений чоловік з люлькою у роті. У цьому ж номері була надрукована стаття про фотографа, який робить студійну зйомку жінки, що курить. Над матеріалом був розміщений заголовок: «Діти, давайте помирати молодими».

Інша стаття вміщувала декілька фотографій витворів сучасного мистецтва під назвами «Вдихніть біль», «Дим потрапляє в очі», «Дихання в парах».

Інша стаття вміщувала декілька фотографій витворів сучасного мистецтва під назвами «Вдихніть біль», «Дим потрапляє в очі», «Дихання в парах».

Цей журнал і досі вільно розповсюджується по всьому Сіднею, і підлітки мають до нього доступ. Експерт Стафорд Сандерс (Stafford Sanders) зауважує, що молодіжна культура взагалі не повинна асоціюватися з курінням. Він привернув увагу державних та федеральних органів охорони здоров’я  до цього журналу, зазначивши, що The Spitpress порушує чинне законодавство про рекламу тютюну.

 

Цей журнал і досі вільно розповсюджується по всьому Сіднею, і підлітки мають до нього доступ. Експерт Стафорд Сандерс (Stafford Sanders) зауважує, що молодіжна культура взагалі не повинна асоціюватися з курінням. Він привернув увагу державних та федеральних органів охорони здоров’я  до цього журналу, зазначивши, що The Spitpress порушує чинне законодавство про рекламу тютюну.

Натомість відповідальний редактор The Spitpress Тім Йє (Tym Yee) стверджує, що жодних коштів від тютюнових компаній за публікації вони не отримували. За його словами, редакція вирішила присвятити номер курінню внаслідок звичайного брейнштормінгу, та жоден з її членів не схвалює цю погану звичку.  А на запитання «Чому ви тоді висвітлювали куріння в позитивному світлі?» він відповів, що все відносно, і для висновків потрібна думка експертів.

Але Кріс Баймонт (Chris Beaumont), речник студентської організації Сіднейського університету, та його однодумці активно засуджують публікації, в яких молодь асоціюється з курінням.

Джерело: Sydney Central

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
purplesneakers.com.au
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду