Телеканалам Індонезії заборонять брати спонсорські гроші від тютюнових компаній

00:00,
7 Червня 2013
436

Телеканалам Індонезії заборонять брати спонсорські гроші від тютюнових компаній

00:00,
7 Червня 2013
436
Телеканалам Індонезії заборонять брати спонсорські гроші від тютюнових компаній
Індонезійська комісія з телемовлення (Indonesian Broadcasting Commission, KPI) пропонує заборонити виробникам сигарет спонсорувати телетрансляції спортивних подій. 

Медіахолдинг PT Visi Media Asia, до складу якого входить шість місцевих телеканалів, виступив проти такого законодавчого нововведення.  

«Виробники сигарет зіграли ключову роль у забезпеченні безкоштовних трансляцій великих спортивних заходів. Приміром, Чемпіонату світу з футболу або Британської прем’єр-ліги. В інших країнах перегляд подібних трансляцій не є безкоштовним. Без спонсорської допомоги тютюнових компаній нам теж доведеться зробити перегляд платним, адже права на показ коштують дуже і дуже дорого», –  пояснив Нейл Р. Тобінг (Neil R. Tobing), керівник відділу зв’язків з громадськістю медіахолдингу.

За його словами, телекомпанії TVOne та ANTV, заплатили $61,5 млн. за ексклюзивне право трансляції Чемпіонату світу з футболу-2014. І їм складно окупити ці витрати без спонсорської підтримки або абонентської плати.

Також пан Тобінг зазначив, що просто заборона реклами сигарет на телебаченні суттєво не вплине на його фінансове становище, адже вона приносила лиш 5% доходів. Приміром, 2012 року телеканали медіахолдингу PT Visi Media Asia заробили $2,9 млн. на рекламі сигарет. Це на 13,6% більше, ніж 2011 року.

«Ми виконуємо нинішні вимоги комісії щодо реклами тютюнових виробів. Тому інформація про спонсорів з’являється лише в нічний  час», –  додав Хардіанто Соеросо (Hardijanto Soeroso), керівник відділу зв’язків з громадськістю каналу SCTV.

Нагадаємо, що ВООЗ називає повну заборону реклами, спонсорства і просування тютюнових виробів одним з найбільш ефективних способів зниження поширеності куріння у довгостроковій перспективі.

Індонезія – єдина країна-член ВООЗ у Південно-Східній Азії, яка й досі не підписала Рамкову конвенції по боротьбі з тютюнокурінням та не посилила відповідно до її рекомендацій своє законодавство. Тому тютюнові компанії там мають чи не найширші можливості у світі для просування сигарет.

За даними організації Tobacco free kids, 36% населення Індонезії курить – 67% чоловіків і 4,2% жінок. Поширеність куріння серед підлітків є однією з найвищих у світі – курцями є 20% дітей у віці 13-15 років (41% хлопчиків і 3,5% дівчаток).

Джерело: thejakartapost.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
news-today4u.blogspot.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду