Camel знову розміщує рекламу сигарет у молодіжних виданнях

00:00,
14 Серпня 2013
1349

Camel знову розміщує рекламу сигарет у молодіжних виданнях

00:00,
14 Серпня 2013
1349
Camel знову розміщує рекламу сигарет у молодіжних виданнях
Цього разу реклама з’явилася у журналі Glamour, читачами якого за даними компанії GfK MRI є понад 2,2 млн. підлітків.

Громадська організація Tobacco free kids вкотре підловлює тютюнову компанію RJ Reynolds, яка випускає, зокрема, сигарети Camel, на пропаганді куріння серед підлітків і молоді.  

На обкладинці серпневого номеру Glamour – популярний, насамперед серед підлітків і молоді, британський гурт One Direction. Серед його останніх відзнак – отримана 12 серпня цього року премія Teen Choice Awards («Вибір молоді») від телеканалу Fox у номінації «Улюблений музичний гурт». Її присуджують виконавцям, які користуються найбільшою популярністю у 13-19-річної аудиторії.

Власне, інтерв’ю з цим гуртом, тим паче, у світлі щойно отриманої ними рейтингової премії, привабить до журналу додаткову підліткову аудиторію. Проблема ж полягає у тому, що саме у цьому номері і саме перед матеріалом про One Direction розміщено три сторінки реклами сигарет Camel.

Обкладинка і сторінки з рекламою сигарет журналу Glamour, зображення - Tobacco free kids  

Аналогічна реклама також з’явилася в серпневих випусках інших молодіжних журналів, зокрема Rolling Stone, підліткова аудиторія якого, за даними того ж GfK MRI, складає 1,5 млн. читачів.

Нагадуємо, весною 2013 року Camel запустили рекламу відразу у 24 американських журналах, сукупна молодіжна аудиторія яких складає майже 13 млн. читачів. Це викликало шквал критики з боку громадських організацій.

Всередині 2000-х  RJ Reynolds програла кілька судових справ, у яких її звинувачували у пропаганді куріння серед підлітків через ЗМІ, і сплатила штрафів на суму понад $17 млн. Після того протягом п’яти років компанія не розміщувала свою рекламу у пресі, однак 2013 року знову до цього повернулася.

Відповідно до американського законодавства, у друкованих засобах інформації, 85% читачів яких є дорослі люди, можна публікувати рекламу сигарет. 

Джерело: Tobacco free kids

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
discount-cigarettes.tobaccostore.co.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду