Відомий пакистанський політик популяризує куріння через ЗМІ

00:00,
17 Квітня 2012
489

Відомий пакистанський політик популяризує куріння через ЗМІ

00:00,
17 Квітня 2012
489
Відомий пакистанський політик популяризує куріння через ЗМІ
Незважаючи на антитютюновий закон і активну боротьбу з курінням, у пакистанських ЗМІ продовжують друкуватися матеріали з рекламою сигарет. Крім того, до неї залучаються впливові особи. 

Лише нещодавно у Пакистані почали боротися з курінням. Антитютюнові рекламні кампанії та заклики громадськості зайвий раз привернули увагу світової преси до цієї країни. Однак самі пакистанські ЗМІ не поспішають сприяти цьому процесу.

Так, два місяці тому пакистанська газета Newsweek Pakistan опублікувала рекламу сигарет марки Marlboro, яка займала цілу шпальту. А нещодавно у цьому ж періодичному виданні вийшла стаття про впливову пакистанську політичну діячку, колишнього посла Пакистану в США Шейду Абіду Хуссейн (Syeda Abida Hussain) під заголовком «Моя улюблена помилка. Коли Шейда Абіда Хуссейн закохалася в ковбоя Marlboro».

Матеріал є черговою спробою тютюнової компанії Philip Morris популяризувати свою продукцію. У 2001 році кількість замовних матеріалів цієї компанії в пакистанських ЗМІ зашкалювала. На жаль, ця публікація сьогодні має повне право на існування, адже у законі, який регулює інформаційні потоки про тютюн в Пакистані, не забороняються матеріали такого характеру.

Експерти-рекламісти кажуть, що стаття є класичним прикладом просування товару за допомогою орієнтації на авторитетну особу. Цей механізм реклами передбачає публікацію низки відповідних матеріалів у ЗМІ, тож невдовзі від пакистанських медіа можна очікувати нових закликів до куріння.  

У вищезгаданій статті різко висміюється пакистанський антитютюновий закон  та критикуються дії теперішньої влади. Політик також зауважує, що курить вже 28 років, і це ніяк не шкодить її здоров’ю. Більше того, допомагає сконцентруватися та надає сил займатися політикою.

За інших обставин матеріал міг би залишитися непоміченим, але сьогодні, коли весь світ активно бореться з курінням, Шейді Абіді Хуссейн доведеться принаймні вибачитися перед громадою за відкриту агітацію наслідування поганої звички.

Джерела: The News Tribe, The Express Tribune

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
tribune.com.pk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду