У Росії хочуть обмежити користування військових інтернетом

У Росії хочуть обмежити користування військових інтернетом

00:00,
30 Липня 2014
1421

У Росії хочуть обмежити користування військових інтернетом

00:00,
30 Липня 2014
1421
У Росії хочуть обмежити користування військових інтернетом
У Росії хочуть обмежити користування військових інтернетом
У Держдумі РФ хочуть обмежити військовослужбовців у використанні інтернету. Пропонується заборонити їм публікувати у мережі внутрішню армійську інформацію, розміщувати фото та відеоматеріали з військових частин та навчань, на яких зображена спецтехніка та озброєння. Про це пишуть «Известия».

Відповідний законопроект про внесення змін до федерального закону «Про військовий обов'язок і військову службу» готує депутат нижньої палати російського парламенту Вадим Соловйов.

Парламентар вважає, що відкрита для всіх військова інформація може використовуватися для провокацій з боку західних ЗМІ та завдавати шкоди військовій безпеці країни. Особисте листування через інтернет, на думку Соловйова, солдатам забороняти не потрібно.

Депутат каже, що фотографії військової техніки, плани дорожніх маршрутів, навіть у випадку якщо вони не є державною таємницею, не повинні бути в широкому доступі.

«В умовах інформаційної війни, яку веде ворог, навіть не найзначніші деталі можуть стати зброєю, спрямованим проти нас», - сказав Вадим Соловйов.

За словами члена комітету російської Держдуми з оборони Віктора Водолацького, наразі військовослужбовців лише попереджають про недоцільність публікації певної інформації в інтернеті.

Військовий експерт і керівник Центру військового прогнозування Анатолій Циганок вважає законодавчу ініціативу про обмеження інтернету для солдатів правильною.

«Я сам бачив це неподобство: фотографії проходження за маршрутом навчань, що пройшли 3-4 місяці тому, які з'явилися тільки зараз. Дивно, звичайно, що співробітники ФСБ не проконтролювали збереження конфіденційності цієї інформації, - каже Циганок. – Взагалі не тільки у нас, а й в арміях інших країн на період навчань у солдатів повинні вилучати телефони, техніку, документи, щоб така інформація не піддавалася небезпеці бути розголошеною».

Нагадаємо, раніше російський прикордонник опублікував у соціальній мережі Instagram фото російського танка та бронетранспортера, який, імовірно, перетинав кордон з Україною.

Пізніше російський солдат Вадим Григорьєв опублікував у соцмережі фото військової техніки із підписом «Всю ночь долбили по Украине», однак згодом відмовився від своїх слів та заявив, що його сторінку зламали.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
vladtime.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду