В Україні запустили е-Карту вакансій для ветеранів

В Україні запустили е-Карту вакансій для ветеранів

22:50,
5 Серпня 2024
1618

В Україні запустили е-Карту вакансій для ветеранів

22:50,
5 Серпня 2024
1618
В Україні запустили е-Карту вакансій для ветеранів
В Україні запустили е-Карту вакансій для ветеранів
Автори:
Мета нового сервісу — полегшити ветеранам війни процес пошуку роботи та сприяти їхньому працевлаштуванню на держслужбу. Вакансії оновлюються в реальному часі, щоденно, забезпечуючи актуальність інформації.

Міністерство у справах ветеранів запустило е-Карту вакансій державної служби та органів місцевого самоврядування для ветеранів. 

Як повідомляється на сайті Мінветеранів, новий сервіс доступний на вебплатформі «е-Ветеран» і є візуалізацією інформації про вакансії державних органів, органів місцевого самоврядування та військових адміністрацій по всій Україні. 

Мета нового сервісу — полегшити ветеранам війни процес пошуку роботи та сприяти їхньому працевлаштуванню на держслужбу. 

Користувачі можуть обрати для себе вакансії в різних регіонах країни, а також отримати детальну інформацію про функціональні обов'язки, вимоги до кандидатів, рівень заробітної плати та контакти для зворотного зв'язку, перейшовши до вкладки «Таблиця». 

«Наша стратегія — заохочувати ветеранів до працевлаштування на державну службу», — зазначив виконувач обов’язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Він повідомив, що вже понад 17% штату у Мінветеранів  — це ветерани, члени їхніх родин і сімей загиблих, діючих військовослужбовців, колишніх військовополонених. 

«Хто, як не ветеранська спільнота, краще знається на своїх потребах та можливостях. А держслужба дає перспективи, як і що треба змінити в системі, ветеранській політиці, щоб ці перетворення були відчутні та ефективні», — наголосив Порхун. 

За його словами, е-Карта вакансій держслужби — лише перший етап в системі працевлаштування. Протягом найближчих декількох місяців Мінветеранів запустить додатковий цифровий продукт з пошуку робочих місць у бізнесі. 

Він додав, що Мінветеранів з robota.ua та work.ua вже реалізовують спільні проєкти з професійної адаптації та працевлаштування. 

Тому завдяки повноцінному запуску ресурсу для пошуку роботи від Мінветеранів буде максимально розширена пропозиція для ветеранської спільноти на ринку праці. 

У відомстві поінформували, що на момент запуску на е-Карті розміщено вже 170 вакансій, з них 92 — на державній службі, 37 — в органах місцевого самоврядування, 41 — у військових адміністраціях. 

Вакансії оновлюються в реальному часі, щоденно, забезпечуючи актуальність інформації. 

Розробка е-Карти вакансій здійснювалась у співпраці з Національним агентством України з питань державної служби (НАДС) та Міжнародною організацією з міграції (МОМ). 

«Цей цифровий сервіс стане єдиним місцем, де будуть зосереджені усі вакансії державного сектору, а ветерану буде зручно обрати для себе посаду», — додав заступник міністра Руслан Приходько

«Під керівництвом міністра КМУ Олега Немчінова створено робочу групу, що об'єднує органи центральної виконавчої влади, які відповідають за перекваліфікацію та працевлаштування ветеранів. Ми зацікавленні у працевлаштуванні ветеранів на державну службу, адже їхній досвід, патріотичність і бажання змінювати країну, яку вони захищали, — неоціненний», — пояснив заступник міністра Максим Кушнір

У Мінветеранів наголосили, що питання працевлаштування ветеранів війни на держслужбу винесено на найвищий рівень. 

Голова Національного агентства з питань держслужби Наталія Алюшина зазначила, що «е-Карта вакансій для ветеранів засвідчує відкритість держави і її готовність залучати своїх захисників до публічної служби. Важливо сконцентрувати на цьому цифровому інструменті максимальну кількість вакансій, цікавих для ветеранів». 

Нагадаємо, нещодавно Міністерство у справах ветеранів оголосило набір на стажування у його департаменті цифрового розвитку та трансформації. Учасники стажування, що відбуватиметься з 22 липня до 23 серпня, можуть отримати рекомендації з працевлаштування в державному секторі.

Фото: з відкритих джерел

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду