Мінветеранів розробляє мобільний застосунок для учасників бойових дій

Мінветеранів розробляє мобільний застосунок для учасників бойових дій

23:22,
7 Червня 2024
10812

Мінветеранів розробляє мобільний застосунок для учасників бойових дій

23:22,
7 Червня 2024
10812
Мінветеранів розробляє мобільний застосунок для учасників бойових дій
Мінветеранів розробляє мобільний застосунок для учасників бойових дій
Автори:
У застосунку ветерани зможуть скористатися електронними сервісами з отримання інформаційних довідок про послуги, пільги, працевлаштування та програми лояльності.

Міністерство у справах ветеранів працює над створенням мобільного застосунку, який дасть ветеранам змогу скористатися електронними сервісами з отримання інформаційних довідок про послуги, пільги, працевлаштування та програми лояльності. Про це повідомив в. о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун під час третього Всеукраїнського діалогу «Громади — ветеранам», передає «Укрінформ». 

«Ми працюємо над створенням мобільного додатку, який дасть, по-перше, можливість через смартфон, телефон, комп’ютер ветерану зайти і отримати інформаційну довідку про те, що він може отримати від держави. По-друге, чіткий алгоритм дій — чим він користується і чим може скористуватися», — розповів Олександр Порхун. 

Також у додатку будуть опції, які поєднуватимуть заявки ветерана на пошук роботи з пропозиціями того, куди він може звернутися для працевлаштування. 

За допомогою застосунку можна буде дізнатися і про програми лояльності за різними напрямами, за якими наразі працює Мінветеранів.  

Окрім того, у процесі диджиталізації у міністерстві до кінця року планують забезпечити «безпаперове» подання на отримання статусу учасника бойових дій і статусу особи з інвалідністю унаслідок війни та статусу члена родини загиблого захисника/захисниці України. 

Нагадаємо, раніше для військових та ветеранів створили мобільний застосунок «Правовий навігатор» — інструмент, який допоможе військовим, ветеранам та їхнім родинам зорієнтуватися в базових юридичних питаннях, пов’язаних із проходженням військової служби, шляхом пораненого тощо.

У січні на вебплатформі «е-Ветеран» створили Єдину базу знань про освітні послуги та можливості працевлаштування для ветеранів і членів їхніх родин. На платформі розміщена інформація про:

  • професійну адаптацію;
  • професійну підготовку;
  • професійну перепідготовку;
  • підвищення кваліфікації;
  • працевлаштування.

Застосунок можна завантажити для пристроїв Android та iOS. Детально ознайомитися з юридично-правовою інформацією можна і на сайті «Принципу», а також отримати консультацію.

У 2023 році Міжнародна організація IREX запустила застосунок для психологічної підтримки ветеранів «База». Застосунок можна завантажити в Google Play та App Store.

Фото: з відкритих джерел

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду