В «Укренерго» попросили українців не долучатися до акції «Година Землі»

В «Укренерго» попросили українців не долучатися до акції «Година Землі»

16:35,
25 Березня 2023
4578

В «Укренерго» попросили українців не долучатися до акції «Година Землі»

16:35,
25 Березня 2023
4578
В «Укренерго» попросили українців не долучатися до акції «Година Землі»
В «Укренерго» попросили українців не долучатися до акції «Година Землі»
Одночасне вимкнення світла багатьма людьми, особливо у великих обласних центрах, може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. Це спричинить навантаження на енергосистему країни.

У компанії «Укренерго» просять країнців не долучатися до акції «Година Землі» 25 березня, адже це може нашкодити енергосистемі.

«Друзі, будь ласка, не ведіться на заклики долучитися до "Години Землі" і в певний час масово вимкнути світло — це не сприяє економії електроенергії, не допомагає Землі, зате може дуже нашкодити енергосистемі! На щастя, українці і в попередні роки не дуже підтримували цю ініціативу, яка насправді шкідлива і єдине, що чого призводить — це до додаткової роботи диспетчерам», — попереджає пресслужба «Укренерго».

У компанії пояснили, що одночасне вимкнення світла багатьма людьми, особливо у великих обласних центрах, може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. Через це диспетчер буде змушений відключати енергоблоки, які працюють.

«Це погано навіть в мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів Росії. Різке виключення, а потім включення, коли "Година Землі" завершиться, буде зайвим навантаженням не на користь надійності енергосистеми», — розповіли енергетики.

Натомість «Укренерго» радить щодня ощадливо використовувати електроенергію у пікові ранкові та вечірні години, не вмикати одночасно багато потужних приладів, а вмикати їх у нічні години. 

Нагадаємо, раніше очільник Міненерго заявив, що Україна виходить з опалювального сезону з профіцитом потужності.

Незважаючи на руйнування, які завдала Росія енергетичній інфраструктурі від жовтня минулого року, українські енергетики змогли зберегти енергосистему цілісною та забезпечити основні потреби об’єктів критичної інфраструктури.

З 10 жовтня 2022 року Росія почала цілеспрямований масований обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів спрямовані на пошкодження електростанцій та ліній електропередач. Загалом від жовтня ворог здійснив 31 ракетну атаку по українських об'єктах енергетичної інфраструктури.

Фото: Мар'ян Павлик / «Радіо Свобода»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду