Через масовані обстріли у Києві та кількох областях екстрено вимикали світло

Через масовані обстріли у Києві та кількох областях екстрено вимикали світло

10:19,
9 Березня 2023
1319

Через масовані обстріли у Києві та кількох областях екстрено вимикали світло

10:19,
9 Березня 2023
1319
Через масовані обстріли у Києві та кількох областях екстрено вимикали світло
Через масовані обстріли у Києві та кількох областях екстрено вимикали світло
Наразі екстрені відключення тривають на Одещині та у кількох районах Києва.

Через масовані російські обстріли вночі 9 березня у низці українських областей запроваджували екстрені відключення світла.

Зокрема, компанія ДТЕК оголосила про екстрені відключення світла у Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях.

«Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі», — повідомили у компанії.

Міський голова Віталій Кличко повідомив о 7-ій ранку, що у Києві без світла на той час перебувало приблизно 15% споживачів.

Вже о 9-ій ранку пресслужба КМВА повідомила, що наразі в Києві скасували екстрені відключення світла.

Однак через перенавантаження однієї з ліній екстрені відключення ще діють в частині Голосіївського, Солом'янського та Святошинського районів.

Крім того, про скасування екстрених відключень вже повідомили у Київській та Дніпропетровській областях.

На Одещині, за повідомленням ДТЕК, внаслідок масованої ракетної атаки росіян було пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури, через що вночі 9 березня відбулося знеструмлення частини області.

Ремонтні бригади вже ліквідовують наслідки обстрілів. Допоки триватиме відновлення енергосистеми, світло на Одещині постачатиметься відповідно до графіків стабілізаційних відключень.

Під час масованої атаки по Україні в ніч проти 9 березня російсько-окупаційні війська влучили в об’єкти інфраструктури та енергетики в низці областей.

Як повідомили в Київській міській військовій адміністрації, влучання в обʼєкт інфраструктури сталося у Голосіївському районі Києва. Нині всі служби працюють на місці.

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, що на ранок зафіксовано обстріли енергетичних об’єктів у Київській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Житомирській областях.

Внаслідок обстрілів постраждали три теплоелектростанції ДТЕК, повідомили у компанії. Попередньо, без постраждалих. Через обстріл також було серйозно пошкоджено обладнання ТЕС. Енергетики вже почали ліквідацію наслідків. 

Крім того, росіяни вдарили дронами камікадзе по об'єкту енергетичної інфраструктури на Житомирщині. Внаслідок цього без енергопостачання нині майже 150 тисяч абонентів, зазначив голова ОВА Віталій Бунечко.

Також на Кіровоградщині сталося влучання в об’єкт енергетики, повідомив голова ОВА. Без жертв.

Крім того, російські військові влучили в об‘єкти критичної інфраструктури та приватні будинки на Харківщині. На Львівщині ракета влучила в житловий будинок — відомо про пʼятьох загиблих дорослих: трьох чоловіків та двох жінок. У момент падіння ракети вони перебували вдома.

Відзначимо, до масованого обстрілу, ввечері 8 березня, ДТЕК повідомляв, що зараз в енергосистемі немає дефіциту, а зростання споживання не прогнозується. Через це для Києва, Київщини, Дніпропетровщини та Одещини не доводили ліміти споживання. 

Нагадаємо, з 10 жовтня 2022 року Росія здійснювала цілеспрямований масований обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів спрямовані на пошкодження електростанцій та ліній електропередач. Міста і регіони після масованих атак ворога залишались без мобільного зв’язку, світла й води. 

Однак із лютого, як пише hromadske, в Україні раніше припинили планово вимикати світло, оскільки дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і не прогнозувався. Повідомлялося, що в енергосистемі працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії здійснюється в незначних обсягах.

Ліміти споживання до областей не доводили через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак зі зміною ситуації в енергосистемі та різким зростанням споживання можливі відключення, попереджали енергетики.

Ілюстративне фото: Fahad/Flickr

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду