Україна отримає понад 10 тисяч антен Starlink

Україна отримає понад 10 тисяч антен Starlink

14:47,
20 Грудня 2022
1857

Україна отримає понад 10 тисяч антен Starlink

14:47,
20 Грудня 2022
1857
Україна отримає понад 10 тисяч антен Starlink
Україна отримає понад 10 тисяч антен Starlink
Усі фінансові питання щодо Starlink наразі вирішені, але навесні Україні необхідно буде знайти додаткове фінансування.

Україна уклала угоду з компанією SpaceX Ілона Маска і найближчими місяцями отримає ще понад 10 тисяч антен Starlink для стабілізації звʼязку на випадок критичних ситуацій. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю Bloomberg.

«Ілон Маск запевнив нас, що і надалі буде підтримувати Україну. Коли у нас були відключення електроенергії, я в той день написав йому повідомлення, і він миттєво відреагував і вже зробив певні кроки. Він розуміє ситуацію», — повідомив міністр.

За словами Федорова, із початку повномасштабного російського вторгнення Україна отримала майже 22 тисяч антен Starlink. Усі фінансові питання щодо них наразі вирішені, але навесні Україні необхідно буде знайти додаткове фінансування.

Альтернативи супутниковому зв'язку немає, додав міністр.

Нагадаємо, Верховна Рада скасувала мито та ПДВ на генератори та Starlink. 

30 листопада Starlink оголосив про підвищення цін на свої послуги для українців. З 29 грудня вартість супутникового інтернету для приватних осіб складатиме не 60, а 75 доларів на місяць. Вартість терміналу та антени Starlink зросте з 500 до 700 доларів.

Фото: Official SpaceX Photos

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду