У «Пунктах незламності» з'являться термінали Starlink

У «Пунктах незламності» з'являться термінали Starlink

16:19,
29 Листопада 2022
1466

У «Пунктах незламності» з'являться термінали Starlink

16:19,
29 Листопада 2022
1466
У «Пунктах незламності» з'являться термінали Starlink
У «Пунктах незламності» з'являться термінали Starlink
Мінцифри планує створити тисячі публічних точок із Wi-Fi по всій країні.

У «Пунктах незламності» з'являться термінали супутникового зв'язку Starlink. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Ми відкрили вже 20 точок публічного зв'язку у Херсоні. Ще 40 відкриємо у найближчі тиждень-два, бо люди ними користуються. Далі в області будуть створені такі точки з Wi-Fi. Ну і окремо Офіс президента працює разом з ДСНС над «Пунктами незламності» по всій країні. І там також згодом будуть Starlink. Тому йтиметься про тисячі публічних точок із Wi-Fi по всій країні», — повідомив міністр.

Федоров розповів, що за сприяння його команди в Україну вже завезли понад 22 тисячі Starlink. Планують купити ще декілька тисяч терміналів.

«У нас пряма комунікація з компанією SpaceX та Ілоном Маском. Попри публічні дискусії щодо фінансування, Маск запевнив, що в будь-якій ситуації Starlink працюватиме навіть попри фінансові питання», — заявив міністр.

За його словами, деякі проблеми з роботою Starlink, які раніше були на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій, вже усунули.

Нагадаємо, в Україні розгорнули понад чотири тисячі «Пунктів незламності». Планують створити ще більше. Там безкоштовно й цілодобово надаватимуть усі базові послуги у разі багатогодинних аварійних відключень електроенергії. Буде електрика, мобільний звʼязок та інтернет, тепло, вода, аптечки.

На сайті проєкту можна переглянути мапу таких пунктів.

Фото: Official SpaceX Photos

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду