СБУ приховала морду кота на фото з обшуків у монастирях УПЦ МП

СБУ приховала морду кота на фото з обшуків у монастирях УПЦ МП

10:59,
9 Грудня 2022
6975

СБУ приховала морду кота на фото з обшуків у монастирях УПЦ МП

10:59,
9 Грудня 2022
6975
СБУ приховала морду кота на фото з обшуків у монастирях УПЦ МП
СБУ приховала морду кота на фото з обшуків у монастирях УПЦ МП
Українці у соцмережах подякували правоохоронцям за почуття гумору.

Служба безпеки України 8 грудня опублікувала фотозвіт про обшуки на об’єктах УПЦ МП у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях. На одному з фото СБУ заблюрила не тільки обличчя підозрюваних, а й морду кота.

Українці в соцмережах почали жартувати, що кіт або працює на українські спецслужби, або є переконаним симпатиком Московського патріархату.

«Хлопці, а можете і мені морду замалювати, бо я тим фсбшникам у рясах шкоди наробив ще до того, як це стало мейнстрімом», — так підписав світлину журналіст Михайло Ткач.

Керівник пресслужби СБУ Артем Дехтяренко прокоментував, що поки триває досудове слідство, навіть кіт має право на анонімність.

Журналістка Галина Гичка висуває версію, що кота заблюрили, бо йому було соромно потрапити у кадр з тими, кого підозрюють у держзраді.

Голова правління DEJURE, юрист Михайло Жернаков підмітив, що на фото котів двоє, але СБУ приховала морду лише одного з них.

«Перший кіт є агентом СБУ під прикриттям, це легендарний оперативник (позивний Барс), який здійснив не одну блискучу операцію, і ще точно здійснить. Тому інтереси слідства вимагають збереження його анонімності. Другий, точніше друга (позивний Маргарита) — вже засвічений агент, тому їй обличчя не блюрили», — написав він у фейсбуку.

Також користувачі подякували СБУ за почуття гумору.

«Дивлюсь фотозвіт СБУ з рейду монастирями і знаходжу на одній фоточці щось максимально мімішне. СБУ, видайте премію тому, хто це зробив», — написав блогер Денис Гороховський.

Нагадаємо, під час обшуків у монастирях та єпархіях УПЦ МП у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях СБУ знайшла крадені ікони, прапори «Новоросії» та посвідчення «військової адміністрації РФ».

Фото: СБУ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду