В Україні через похолодання можливі відключення електроенергії

В Україні через похолодання можливі відключення електроенергії

13:50,
9 Січня 2023
1988

В Україні через похолодання можливі відключення електроенергії

13:50,
9 Січня 2023
1988
В Україні через похолодання можливі відключення електроенергії
В Україні через похолодання можливі відключення електроенергії
В енергосистемі введені ліміти споживання, їх перевищення призводить до застосування аварійних обмежень.

У понеділок, 9 січня, в Україні зросло споживання електроенергії через зниження температури та збільшення споживання промисловістю та бізнесом з початком робочого тижня. Про це повідомляє «Укренерго».

У зв’язку зі зростанням споживання для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 4:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень.

«Укренерго» повідомляє, що складною залишається  ситуація з електропостачанням у прифронтових регіонах на сході та півдні через значні пошкодження електромереж під час бойових дій.

«Крім цього, вночі росіяни обстріляли один з об’єктів генерації на півдні країни. Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і найпотужніша Запорізька АЕС», — повідомляє «Укренерго».

«Укренерго» закликає розумно споживати електроенергію, адже виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених ворогом об’єктів: «Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень».

31 грудня Росія атакувала Україну понад 20 крилатими ракетами. Сили Протиповітряної оборони знищили 12 ракет ворога.

Через обстріли у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях були застосовані екстрені відключення струму. Утім, цього ж дня екстрені відключення електроенергі у Києві та області скасували. Станом на 4 січня Київ отримував достатньо електроенергії, тому перевантаження енергосистеми у столиці не спостерігалось.  

З 10 жовтня 2022 року Росія почала цілеспрямований масований обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів спрямовані на пошкодження електростанцій та ліній електропередач. Міста і регіони після масованих атак ворога можуть залишатись без мобільного зв’язку, світла й води. 

Ілюстративне фото: Fahad/Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду