ФСБ не буде забороняти Gmail і Skype, але хоче мати доступ до них

00:00,
11 Квітня 2011
1056

ФСБ не буде забороняти Gmail і Skype, але хоче мати доступ до них

00:00,
11 Квітня 2011
1056
ФСБ не буде забороняти Gmail і Skype, але хоче мати доступ до них
Думки Путіна і Медведєва вже традиційно розійшлися.

Заява начальника центру захисту інформації та спеціального зв’язку Федеральної служби безпеки Російської Федерації Олександра Андреєчкіна щодо бажаної заборони використання Gmail, Hotmail, Skype та інших сервісів, які використовують криптографічні алгоритми шифрування, була перевищенням службових повноважень і не відображає позиції служби. Так уважає джерело в адміністрації Президента Росії, на яке посилається газета «Ведомости». Натомість, прес-секретар прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна Дмитро Песков назвав позицію Андреєчкіна «обґрунтованою», зауваживши, що вона не є остаточним рішенням влади – «є й інші точки зору, які також треба врахувати».

 

«Останнім часом проблема використання в мережах зв’язку загального користування шифрувальних криптографічних систем – насамперед іноземного виробництва – викликає дедалі більшу стурбованість ФСБ. Поширюються розмаїті програмні засоби, що дозволяють шифрувати трафік, такі як Gmail, Hotmail i Skype. Безконтрольне використання таких сервісів може призвести до масштабної загрози безпеки Росії», - сказав Андреєчкін на засіданні урядової комісії із федерального зв’язку і технологічних питань інформаці. Одначе у службі, реагуючи на стурбованість інтернет-спільноти, вже заявили, що не планують ніяких заходів, спрямованих на обмеження чи заборону використання названих сервісів, а навпаки – сприятимуть розвитку передових технологій.

 

«Жодних планів із скасування чи заборони Skype, Google, Hotmail чи будь-яких інших іноземних сервісів, що працюють у Росії, немає», - заявив міністр зв’язку й масових комунікацій Росії Ігор Щоголєв. Натомість, розроблятимуться технічні та правові норми, які дозволять спецслужбам оперативно отримувати доступ до інформації, якою обмінюються користувачі. За інформацією джерела «Ведомостей», попри норми закону, що вимагають дозволу суду для отримання доступу до приватної електронної скриньки, компанії надають спецслужбам доступ і без цього документа.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
actualcomment.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду