Біля посольства США у Москві влаштують пікет на захист «Радіо Свобода»

00:00,
9 Жовтня 2012
1072

Біля посольства США у Москві влаштують пікет на захист «Радіо Свобода»

00:00,
9 Жовтня 2012
1072
Біля посольства США  у Москві влаштують пікет на захист «Радіо Свобода»
Пікет на захист «Радіо Свобода» відбудеться сьогодні, 9 жовтня, біля будинку посольства США  у Москві, повідомив у ефірі «Эха Москвы» координатор акції Кирило Філімонов.

Протестуючі, за словами Філімонова, виступатимуть проти звільнення редакції «Радіо Свобода» та повного переходу радіо в інтернет.

«На наш погляд, те, що відбулося із «Радіо Свобода», – це, по суті, знищення редакції», – відзначив Філімонов.

За його словами, слухачі не впевнені, що мовлення радіо в інтернеті відбуватиметься за тими ж високими стандартами, котрих дотримувалися ще до звільнення частини редакції.

Філімонов також звернув увагу на те, що «у Росії залишилося не так багато ЗМІ, котрі дають можливість висловитися опозиції».

У пікеті братимуть участь близько 30 осіб, вони стоятимуть по одному, 10-15 хвилин кожен.

З 10 листопада «Радіо Свобода» припининть мовлення на середніх хвилях і перейде в інтернет. У самому ЗМІ це пояснили необхідністю дотримуватися російського законодавства.

«Ми плануємо з 10 листопада припинити мовлення на середніх хвилях, оскільки цього вимагає законодавство Росії. Серед наших засновників більше 48% іноземців, таким чином, ми не маємо права продовжувати мовлення в Росії в цьому діапазоні. Наші юристи рекомендували нам таке рішення, щоб не порушувати російське законодавство, а ми завжди дотримуємося букви закону», – заявила раніше голова представництва корпорації «Радіо Вільна Європа» Олена Глушкова.

Наприкінці вересня також була звільнена інтернет-редакція «Радіо Свобода», у чому трудовий колектив звинуватив новопризначеного керівника Машу Гессен. Гессен, у свою чергу, заявила, що не має відношення до цього рішення.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Utro
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду