ФСБ пропонує заборонити в Росії Skype, Gmail і Hotmail

00:00,
8 Квітня 2011
1400

ФСБ пропонує заборонити в Росії Skype, Gmail і Hotmail

00:00,
8 Квітня 2011
1400
ФСБ пропонує заборонити в Росії Skype, Gmail і Hotmail
Російській спецслужбі не подобається, що ці сервіси не дозволяють залізати в них без дозволу.

Федеральна служба безпеки Росії стурбована використанням на території країни сервісів передавання даних із застосуванням систем шифрування, наприклад, програми голосового та текстового зв’язку Skype, поштових служб Gmail і Hotmail. За словами заступника керівника науково-технічної служби – начальника центру захисту інформації та спеціального зв’язку служби Олександра Андрєєчкіна, зарубіжні комунікаційні онлайн-сервіси становлять загрозу для національної безпеки Російської Федерації, повідомляє РИА «Новости».

 

«Останнім часом проблема використання в мережах зв’язку загального користування шифрувальних криптографічних систем – насамперед іноземного виробництва – викликає дедалі більшу стурбованість ФСБ. Поширюються розмаїті програмні засоби, що дозволяють шифрувати трафік, такі як Gmail, Hotmail i Skype. Безконтрольне використання таких сервісів може призвести до масштабної загрози безпеки Росії», - сказав він на засіданні урядової комісії із федерального зв’язку і технологічних питань інформаці. Подальше засідання проходило в закритому режимі, одначе, як повідомив заступник профільного міністерства Ілля Массух, ФСБ запропонувала заборонити в Росії використання цих сервісів. Ця пропозиція була обґрунтована тим, що використання систем шифрування ускладнює проведення оперативних заходів.

 

«Наприклад, доступ правоохоронних органів до Gmail зараз не регламентований», - сказав він. На його переконання, до заборони справа не дійде: «Громадян обмежувати якимось технічним способом ми, напевно, не будемо». Для вирішення цього питання буде створено міжвідомчу комісію з представників органів влади, яка до першого жовтня 2011 року виробить пропозиції для уряду.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
gazeta.lv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду