На вихідних у Європі відбулися акції протесту проти ACTA

00:00,
13 Лютого 2012
1210

На вихідних у Європі відбулися акції протесту проти ACTA

00:00,
13 Лютого 2012
1210
На вихідних у Європі відбулися акції протесту проти ACTA
Близько 200 тис. людей у багатьох великих містах Європи взяли участь в мітингах і демонстраціях проти антиконтрафактного законопроекту АСТА.

Польща та Чехія відклали ухвалення АСТА минулого тижня, зіштовхнувшись з хвилею громадських протестів.

Цієї суботи польських та чеських демонстрантів підтримали у Німеччині, Австрії, Фінляндії, Франції, Болгарії, Словаччині, повідомляє РІА «Новости».

Як відзначає сайт німецього журналу Focus, демонстрації відбулися більше ніж у 50 містах Німеччини, у тому числі Берліні, Мюнхені та Гамбурзі.

За даними «Франс Пресс», кількість демонстрантів у Австрії склала більше 6 тис. Прихильники скасування розгляду АСТА вийшли на вулиці Відня, Граца, Інсбрука, Лінца.

Як повідомляє болгарський канал bTV, в акціях протесту у Софії взяли участь близько 5 тис. громадян. Лозунгами демонстрації стали «Ні ACTA» та «Зупиність ACTA, інакше це зробимо ми».

Противники ACTA вважають, що законопроект приховує надто велику небезпеку для майбутнього інтернету – оскільки у ньому надзвичайно розмиті вимоги, які можуть використовуватися для посилення інтернет-контролю. Крім того, вони солідарні у думці, що АСТА є однією із складових глобалізації, а основну частку прибутку від його прийняття отримають великі міжнародні корпорації.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Geek & System
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду