Прем’єр-міністр Польщі призупинив процес ратифікації ACTA

00:00,
7 Лютого 2012
1506

Прем’єр-міністр Польщі призупинив процес ратифікації ACTA

00:00,
7 Лютого 2012
1506
Прем’єр-міністр Польщі призупинив процес ратифікації ACTA
Дональд Туск ухвалив остаточне рішення щодо призупинення процесу ратифікації антипіратського законопроекту.

Польський прем’єр проаналізував документи з питання свободи в інтернеті, вислухав  міністра культури Богдана Здроєвського  (Bogdan Zdrojewski) і  міністра з питань  управління та переходу на цифрові технології  Міхала  Боні (Michał Boni).

Як відзначає RP, Дональд Туск (Donald Tusk) визнав, що консультації щодо ACTA не були вичерпними – оскільки здійснювалися  головним чином організаціями,  пов’язаними  з  радіотелевізійними компаніями та авторами, а інтереси і точки зору інтернет-користувачів належним чином враховані не були.

Туск також визнав, що дискусія на тему зв’язку між  авторськими  правами та  правом на доступ до культурних цінностей має відбуватися у  Польщі на більш високому рівні, ніж раніше. «Більш високий рівень», як відзначив прем’єр, означає «задоволення реальних потреб 21-го століття». «Можливо, через рік свого народження я підійшов до цього питання занадто у стилі 20-го століття. Це потрібно виправити», – додав він.

За словами Туска, інтернет повинен бути вільним від непотрібного регулювання. Разом з тим інтернет вже став частиною реального життя – відповідно, регулювання в цій сфері необхідне. Прем’єр відзначив, що хотів би бачити у Польщі настільки ліберальні правила, наскільки це взагалі можливо.

«Традиційне ставлення до авторських прав, інтелектуальної власності в інтернеті не видається можливим, і ми повинні усвідомити, що над цим потрібно працювати. Але, думаю, це не може означати згоду із гаслом «інтернет – зона повної безкарності», – пояснює Туск.

Він також повідомив, що уряд має намір переглянути всі закони щодо авторського права, а також ті, які навіть опосередковано стосуються свободи в інтернеті та доступу до інформації. Переглядатися закони будуть для того, щоб змінити їх в бік «ліберальності та орієнтованості на громадянина».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дональд Туск (Donald Tusk) / RT
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду