Фонд журналістики розслідувань: Путін може вдатися до силової тактики стосовно ЗМІ

00:00,
11 Березня 2012
1052

Фонд журналістики розслідувань: Путін може вдатися до силової тактики стосовно ЗМІ

00:00,
11 Березня 2012
1052
Фонд журналістики розслідувань: Путін може вдатися до силової тактики стосовно ЗМІ
Представники російських  медіаорганізацій побоюються, що новообраний президент Росії Володимир Путін використовуватиме силу для придушення інакодумства в ЗМІ. 
«Хоча політичний ландшафт в Росії змінився, обраний президентом Володимир Путін використовуватиме силу як знаряддя придушення інакодумства», -   заявила в інтерв’ю віденському Міжнародному інституту преси (IPI) Галина Сидорова, яка очолює російський  Фонд журналістики розслідувань (ФЖР).
 
 
Вона застерегла російських репортерів до обачності, бо Путін вдасться «до старої тактики».
 
 
«Я вважаю, що ставлення Кремля до протестувальників і, відповідно, до вільної преси, змінювалося від розлюченості до розгубленості, а згодом  до відносної терпимості. Після президентських виборів 4 березня відбулося певною мірою повернення до роздратованості та до спокуси "побряцати зброєю"», - сказала IPI  чільниця  ФЖР.
 
 
Влада використовує проти журналістів, зокрема, той аргумент, що під час мітингів вони не займаються професійною роботою, а беруть в них участь як громадяни. Тож порушення ними закону як учасниками несанкціонованих зібрань призводить до арештів. Іноді, за  словами Галини Сидорової, це відповідає дійсності, та «в більшості відомих їй випадків журналістам просто перешкоджали  займатися їхньою роботою». Цей висновок вона зробила як очевидець більшості опозиційних акцій у Москві, що відбулися  з грудня минулого року після суперечливих парламентських виборів.
 
 
Існує загроза того, що  «переможний Путін» вдасться до старої тактики придушення дисидентства як на вулицях, так і під час публічних дискусій, зазначає пані Сидорова. Хоча, за її словами,  нині здається, ніби нову, «громадянську опозицію», яка народилася наприкінці 2011 року і почала формувати новий політичний ландшафт в Росії, нелегко придушити чи нехтувати нею, як це було з опозиційними партіями старого типу у перші путінські чи навіть медвєдєвські роки. Путін, вважає Галина Сидорова, радше намагатиметься встановити відносини з новою опозицією на новій основі, з одного боку, реформуючи свою політичну партію, а з іншого - вдаючись до сили як одного зі знарядь у своєму  арсеналі. Як припускає голова ФЄР, це вплине передусім на незалежні медіа.
 
За матеріалами IPI Аркадій Сидорук
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Обозреватель
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду