Російська Громадська палата підтримує скарги журналістів на роботу судових приставів

00:00,
9 Серпня 2012
933

Російська Громадська палата підтримує скарги журналістів на роботу судових приставів

00:00,
9 Серпня 2012
933
Російська Громадська палата підтримує скарги журналістів на роботу судових приставів
Голова російської Комісії Громадської палати зі ЗМІ Павло Гусєв у листі до директора Федеральної служби судових приставів (ФССП) Артура Парфьончікова висловив прохання пояснити приставам принципи роботи з журналістами, повідомляється на сайті Громадської палати.

Крім того Гусєв заявив про необхідність «розібратися у нещодавніх конфліктах між судовими приставами та журналістами».

«На наш погляд, прослідковується негативна тенденція у діях судових приставів, котрі ускладнюють роботу представників преси. Мають місце випадки обмеження роботи журналістів при висвітлення відкритих судових засідань, що може бути розцінене як перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», – йдеться у листі.

Занепокоєність Комісії викликає те, що подібні випадки можуть «порушувати цивілізовану роботу ЗМІ в демократичній державі».

Як повідомив Гусєв, у вересні відбудеться спеціальне засідання Комісії Громадської палати зі ЗМІ щодо проблем роботи журналістів під час висвітлення судових засідань.

Нагадаємо, нещодавно журналісти скаржилися на поведінку приставів Хамовніческого суду Москви, де розглядалася справа Pussy Riot. Відповідний лист адресувала Артуру Парфьончікову журналістка Олена Масюк.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Direct Action
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду