ВДТРК спростувала інформацію про рішення демонструвати «Ну, постривай!» у нічний час

00:00,
29 Серпня 2012
1156

ВДТРК спростувала інформацію про рішення демонструвати «Ну, постривай!» у нічний час

00:00,
29 Серпня 2012
1156
ВДТРК спростувала інформацію про рішення демонструвати «Ну, постривай!» у нічний час
Інформація, яку опублікували деякі ЗМІ, не відповідає дійсності, заявили у ВДТРК.

ВДТРК спростувала інформацію, яка з’явилася у ЗМІ, щодо перенесення трансляції класичного дитячого мультфільму «Ну, постривай!» у нічний тайм-слот через вступ у дію з 1 вересня Закону «Про захист дітей від інформації, яка спричиняє шкоду їх здоров'ю і розвитку»  – у відповідності до закону, через сцени із Вовком з сигаретою в зубах мультфільм, стверджували ЗМІ, підпадає під категорію «18+» як пропаганда куріння. Про коментар ВДТРК повідомляє інформагентство РІА «Новости».

У самому ВДТРК рішення з цього питання ще не ухвалили – зараз тривають лише попередні обговорення телепродукту, який може підпадати під дію нового закону, заявила радник голови медіахолдингу Вікторія Курчер.

Заступник голови Роскомнагляду Максим Ксензов, у свою чергу додав: мультфільм «Ну, постривай!» цілком можна віднести до продукції, яка має культурну цінність, і не обмежувати трансляцію на телеканалах.

Закон «Про захист дітей від інформації, яка спричиняє шкоду їх здоров'ю і розвитку» був ухвалений Держдумою у грудні 2010 року і підписаний президентом Медведєвим на початку 2011 року. При цьому визначалося, що основні норми закону набудуть чинності з вересня 2012 року.

Ще на початку липня Російська Національна асоціація телерадіомовників (НАТ) просила про відстрочку вступу закону у дію, зауважуючи, що потрібно доопрацювати трактування деяких його пунктів.

Зокрема, у НАТ відзначали, що під дію закону можуть підпадати класичні дитячі твори – «Пригоди Тома Сойєра» (цей твір може бути сприйнятий як заклик до безпритульності) або мультфільм «Ну, постривай!» (за сцени куріння).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Кадр з мультфільму «Ну, постривай!»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду