Олег Кашин звертатиметься до Страсбурзького суду

00:00,
7 Листопада 2012
1016

Олег Кашин звертатиметься до Страсбурзького суду

00:00,
7 Листопада 2012
1016
Олег Кашин звертатиметься до Страсбурзького суду
Спекцор «Коммерсанта» Олег Кашин, напад на якого було вчинено у листопаді 2010-го, звернеться до Європейського суду з прав людини.

Про це на прес-конференції Кашина заявив його адвокат з правозахисної організації «Агора» Раміль Ахметгалієв, повідомляє «Интерфакс».

Захист Кашина скаржитиметься на неефективність розслідування у Росії. «Ми плануємо звернення до ЄСПЛ, там є статті, пов’язані із неефективним розслідуванням, в рамках Статті 2 «Право на життя», – заявив Ахметгалієв.

Скаргу планується подати вже у наступному році, до кінця поточного року захист Кашина готуватиме документи, необхідні для звернення до Європейського суду з прав людини.

У ЄСПЛ над справою журналіста працюватиме адвокат з Болгарії, котрий, за словами Ахметгалієва, має 15-річний досвід роботи з подібними справами.

На Олега Кашина напали 6 листопада 2010 року біля його будинку та жорстоко побили. Колишній російський президент Медведєв особисто обіцяв журналісту знайти винних, проте нападників так і не ідентифікували.

Олег Кашин відомий як автор матеріалів про суспільно-політичне життя в країні. Він неодноразово висвітлював діяльність російських молодіжних рухів «Наши», «Оборона», «Яблоко» та ін.

На прес-конференції, крім анонсу Кашинином наміру звертатися до Страсбургу, було оприлюднено висновок фахівця про проведення психофізіологічного дослідження журналіста на поліграфі.

З документа випливає, що Кашин відповів «так» на запитання, чи вважає він, що замовником нападу на нього був екс-голова «Росмолодежи» Василь Якеменко, а також що напад могла замовити колишній прес-секретар руху «Наши» Христина Потупчик. Обидві ці відповіді були визнані детектором брехні правдивими.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олег Кашин / РІА «Новости»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду