Rutube може відмовитися від ліцензії ЗМІ

00:00,
8 Жовтня 2012
996

Rutube може відмовитися від ліцензії ЗМІ

00:00,
8 Жовтня 2012
996
Rutube може відмовитися від ліцензії ЗМІ
Rutube зіштовхнувся зі складнощами через новий закон про захист дітей від неправомірного контенту, пише газета «Известия».

Перед другим за популярністю у Росії (після YouTube) відеохостингом Rutube постало питання, де і як маркувати відео у відповідності до нового закону «Про захист дітей від інформації...», котрий забов’язує ЗМІ маркувати свій контент віковими позначками («6+», «12+», «18+») і т.п.

Питання щодо маркування відеопродукції обговорювали 3 жовтня представники Роскомнагляду (котрий отримав повноваження на формування чорних списків сайтів із небажаним контентом) та власники Rutube, відеопорталу Now.ru (належать «Газпроммедиа») і Zabava.ru (належить «Ростелеком»).

У «Ростелеком» вирішили, що в інтернет-кінотеатрі Zabava.ru маркування будуть проводити власники ресурсу. Компанія заключатиме із власниками контенту ліцензійні угоди, які відображатимуть позицію «Ростелекома» щодо маркування.

Rutube потрапляє у складну ситуацію: можна або проставити у нижньому кутку сайту позначку «18+» – проте невідомо, як на це реагуватимуть користувачі, або промаркувати всі відеофайли, прописавши під кожним вікове обмеження – однак це достатньо масштабна робота.

Деякі експерти вважають, що відеохостингу буде простіше відкликати свою ліцензію ЗМІ, аніж маркувати власні відеоролики, відзначають «Известия».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
РІА «Новости»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду