«Інтерньюз-Україна» запрошує журналістів відстежувати порушення виборчого процесу

00:00,
11 Жовтня 2012
1310

«Інтерньюз-Україна» запрошує журналістів відстежувати порушення виборчого процесу

00:00,
11 Жовтня 2012
1310
«Інтерньюз-Україна» запрошує журналістів відстежувати порушення виборчого процесу
Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» запрошує журналістів приєднатися до ініціативи відстежування порушень виборчого Законодавства під час проведення виборчої кампанії та парламентських виборів 2012 року і повідомляти про них на віртуальній карті порушень на сайті ELECTUA.ORG.

Звернення до журналістів

Метою проекту ELECTUA.ORG є залучення громадян, спостерігачів та суб’єктів виборчого процесу до фіксації порушень під час парламентських виборів-2012. На жаль, кандидати на місце у Верховній Раді не завжди використовують коректні та законні методи завоювання прихильності громадян та співпраці зі ЗМІ. Практикується тиск на виборців та медіа, підкуп, порушення правил передвиборчої агітації тощо. Такі методи є неприпустимими і вимагають публічного висвітлення та негайного втручання.

Інтернет сторінка ELECTUA.ORG працює упродовж виборчої кампанії та безпосередньо в день виборів. Інформація про всі порушення, що надходять до редакції проекту ELECTUA через онлайн-анкету, соціальні мережі чи телефонний зв’язок, оперативно відображається на віртуальній карті України.

        

Ми прагнемо, щоб цей ресурс став дієвим засобом фіксації та поширення інформації про порушення вимог Законодавства під час парламентських виборів 2012 року. Наша ініціатива відкрита для кожного. Журналісти, громадські діячі, політики  та всі активні громадяни можуть долучитись до моніторингу виконання вимог Закону під час виборчої кампанії та безпосередньо у день виборів. Проект ELECTUA – аполітичний і покликаний відстоювати інтереси всіх виборців.

Ми звертаємося до представників усіх медіа із пропозицією використовувати віртуальну карту ELECTUA.ORG:

–        для подачі повідомлень про факти виборчих порушень;

–       як ресурсну базу для підготовки власних журналістських матеріалів.

Повідомити про порушення, як під час проведення передвиборчої кампанії, так і в день виборів, можна через:

–       онлайн-форму на сайті Electua.org;

–       Facebook: facebook.com/ElectUA;

–       Twitter: twitter.com/ ElectUA2012;

–        e-mail: info@electua.org;

–       дзвінок та SMS/MMS на номери: (050) 43 43 43 5; (067) 444 44 93.

До нашої ініціативи вже долучилися журналісти в кожній області України, а також провідні національні та регіональні медіа: сайти Кореспондент.net і Українська Правда, інформаційні агенції «Резонанс-Харьков» і «Поряд з вами», інтернет-видання «Керчь.ФМ», «Неделя», «Дорожная Газета», новинарний портал Ізмаїлу, сайт міста Копичинці.

Провідними партнерами проекту є громадянська мережа «ОПОРА», Комітет виборців України, громадянський рух «Чесно».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ELECTUA.ORG
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду