Головний юрист Google закликав змінити патентне законодавство США

00:00,
12 Жовтня 2012
1102

Головний юрист Google закликав змінити патентне законодавство США

00:00,
12 Жовтня 2012
1102
Головний юрист Google закликав змінити патентне законодавство США
Девід Драммонд вважає, що нещодавні патентні війни – наслідок недосконалості американської патентної системи, котра потребує суттєвих змін, пише The Wall Street Journal.

Google фігурує у низці патентних суперечок, в основному, із конкурентами – Apple та Microsoft. Позови подаються, зокрема, проти компаній-виробників мобільних гаджетів на базі розробленої Google операційної системи Android.

Патентування ПЗ, на думку Девіда Драммонда (David Drummond), повинне відбуватися за окремими схемами – окремо від апаратного забезпечення, дизайну та інших об’єктів інтелектуальної власності.

Законодавство США, стверджує головний юрист Google, фактично дозволяє компаніям швидко оформити монопольні авторські права навіть на базові технології, які апріорі використовуються для створення програмного забезпечення.

Крім цього, недоліки патентної системи США призводять і до появи великої кількості «патентних тролів» – компаній, вся діяльність яких пов’язана лише із судовими суперечками щодо порушення нібито їхніх патентів.

До відомих патентних тролів належить, зокрема, Unwired Planet. Unwired Planet звинувачує Apple та Google у порушенні «своїх» патентів на сматфони iPhone, планшети iPad, плеєри iPod, сервіси App Store та iTunes, браузер Safari, інтелектуальний помічник Siri, сервіс Apple Maps, Google Search, Google AdWords, Google Play, Google Maps, Google Street View, Google Wallet, Google Offers та інші розробки.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Девід Драммонд (David Drummond) / Infox
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду