Google домовилася з американськими видавцями щодо оцифрування книг

00:00,
5 Жовтня 2012
1167

Google домовилася з американськими видавцями щодо оцифрування книг

00:00,
5 Жовтня 2012
1167
Google домовилася з американськими видавцями щодо оцифрування книг
Компанія поклала край багаторічним судовим суперечкам із видавцями з приводу оцифрування книг, повідомляє BBC.

Напружені юридичні діалоги  з Асоціацією американських видавців, за словами представників Google, завершилися підписанням угоди у позасудовому порядку.  

Згідно договору, Google отримає доступ до матеріалів, захищених законами копірайту, і зможе публікувати їх, «визнаючи інтереси власників авторських прав».

Видавці, у свою чергу, залишають за собою право вилучити будь-яку книгу з онлайн-бібліотеки, або припинити участь у бібліотечному проекті Google.

Першопочатковий план IT-гіганта з оцифрування мільйонів книг був негативно сприйнятий ще у 2005 році, коли судовий позов щодо порушення копірайту проти Google подали Гільдія американських письменників та Асоціація американських видавців.

У березні 2011 року Google домовилася з видавцями про те, що сплачуватиме власникам авторських прав на відповідні книги гонорари загальною сумою $125 млн. на рік – проте суд заблокував цю угоду.

При цьому судовий діалог Google та Гільдії американських письменників все ще продовжується. Однак, відзначає BBC, юристи висловлюють «обережні сподівання» щодо того, що консенсус із Асоціацією американських видавців наблизить завершення цієї справи.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Sparkmylife
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду