Піратська партія Росії відкриє доступ до реєстру заборонених сайтів

00:00,
2 Листопада 2012
988

Піратська партія Росії відкриє доступ до реєстру заборонених сайтів

00:00,
2 Листопада 2012
988
Піратська партія Росії відкриє доступ до реєстру заборонених сайтів
Піратська партія Росії, яка виступає за свободу розповсюдження інформації в інтернеті оголосила у четвер, що забезпечить всім бажаючим доступ до сайтів котрі, на думку «піратів», будуть заблоковані несправедливо, інформує BBC.

Посилання, за якими можна буде відвідувати такі сторінки, Піратська партія розміщуватиме на спеціальному ресурсі – «РосКомСвобода».

«Якщо нам забороняють щось дивитися, ми всеодно будемо це дивитися, і організуємо доступ до цього жодним чином не порушуючи при цьому закон» – заявив лідер Піратської партії Павло Рассудов.

Рассудов підкреслив, що редакційна колегія сайту керуватиметься власними принципами щодо ектики та свободи інформації – наприклад, дитячої порнографії на «РосКомСвободе» не буде.

Лідери Піратської Партії Павло Рассудов та Станіслав Шакіров вважають, що не держава створила інтернет – і не державі його обмежувати

«Анну Каренину», можливо, і не заборонять за опис самогубства, проте, наприклад у Wikipedia, я спеціально перевірив, дійсно є стаття про самогубства, з детальним описом способів, з історичними прикладами», – розповідає Рассудов.

За його словами, під загрозою може опинитися не лише популярна енциклопедія, але й інші ресурси, автори та типи інформації, котрі є невід’ємною частиною інтернет-культури.

У четвер на «РосКомСвободе» був лінк лише на один ресурс – він належить Фонду Андрія Рилькова і був закритий російською владою за те, що на ньому розміщено інформацію про замісну метадонову терапію під час лікування наркозалежності. Метадонова методика застосовується у багатьох країнах світу, проте у Росії вона заборонена.

Реєстр заборонених сайтів запрацював у Росії 1 листопада. Оператором реєстру російський уряд призначив Роскомнагляд. Закон «Про захист дітей від шкідливої інформації», прийнятий у Держдумі РФ 11 липня 2012 року, викликав суперечливу реакцію представників багатьох ЗМІ. Російські інтернет-компанії висловилювали протест проти дискусійного законопроекту, питання до механізму його втілення мали також і урядові організації.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
П.Рассудов (ліворуч), С.Шакіров / BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду