Заарештований у Сирії німецький журналіст просить про допомогу

00:00,
14 Травня 2013
1049

Заарештований у Сирії німецький журналіст просить про допомогу

00:00,
14 Травня 2013
1049
Заарештований у Сирії німецький журналіст просить про допомогу
Німецький журналіст Армін Вертц, котрий вже більше тижня перебуває в одній із в’язниць сирійського Алеппо, просить врятувати його, пише Der Tagesspiegel. 

На початку травня Армін Вертц (Armin Wertz) прибув у Алеппо щоб готувати для індонезійської преси репортажі про громадянську війну і становище біженців у Сирії, однак його затримали агенти сирійських сил безпеки.

У в’язниці Вертцу, за версією Der Tagesspiegel, вдалося сховати від наглядачів мобільний телефон. 5 травня він надіслав SMS своєму другу у Німеччині. Журналіст повідомив, що його заарештували в Алеппо, а також просив розповісти про ув’язнення близьким, не розголосуючи цього факту публічно.

Однак у наступній SMS Вертц вже недвозначно просив про допомогу. У чому його звинувачують журналіст не повідомив. Він також вказав, що разом з іншими в’язнями його переводять до цитаделі режиму Асада міста Латакія. «Очевидно, Вертц не мав візи, а отже перебував у Сиріїі нелегально, – вважає Der Tagesspiegel. – За останні десятиліття він побував у багатьох воєнних і кризових зонах і, вірогідно, усвідомлював ризик, на який йшов».

Міністерство закордонних справ Німеччини повідомило, що підтримує зв’язок із посольством Сирії у Берліні стосовно справи Арміна Вертца.

Ветеран журналістики, Армін Вертц упродовж понад трьох десятиліть працював міжнародним кореспондентом видань Spiegel, Die Zeit, Sueddeutsche Zeitung, індонезійської Tempo, Lettre Internationale, швейцарської  Tages-Anzeiger.

Крім цього, журналіст готував репортажі для ARD, а також написав декілька книг і сценаріїв документальних фільмів. У 1980-х роках Вертц висвітлював події у Мексиці, Центральній Америці та країнах Карибського басейну. Після цього п’ять років працював кореспондентом в Ізраїлі. з 1998 року Армін Вертц постійно проживає у Джакарті, готуючи матеріали про події у Південно-Східній Азії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©Philippe Desmazes, AFP.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду