Китайські хакери здійснили кібератаку на сервери Міноборони Великої Британії, — Sky News

Китайські хакери здійснили кібератаку на сервери Міноборони Великої Британії, — Sky News

09:35,
7 Травня 2024
774

Китайські хакери здійснили кібератаку на сервери Міноборони Великої Британії, — Sky News

09:35,
7 Травня 2024
774
Китайські хакери здійснили кібератаку на сервери Міноборони Великої Британії, — Sky News
Китайські хакери здійснили кібератаку на сервери Міноборони Великої Британії, — Sky News
Кібертаки зазнав також міський сайт столиці Фінляндії.

Пов'язані з урядом Китаю хакери напередодні здійснили кібератаку на сервери Міністерства оборони Великої Британії. Очікується, що сьогодні депутатам британського парламенту представники міністерства повідомлять про деталі кібератаки з масовим витоком персональних даних працівників відомства, повідомило видання Sky News.

Уряд не назвав країну, яка це зробила, проте видання вважає, що йдеться про Китай.

Хакери атакували систему розрахунку заробітної плати й було розкрито імена та банківські реквізити працівників відомства: серед них — чиновники, військовослужбовці та ветерани.

Зазначається, що в міноборони сподіваються, що працівники не будуть хвилюватися про свою безпеку. Із тими, хто постраждав від витоку, сьогодні проведуть відповідні консультації.

Усі зарплати було виплачено в останній день виплати, і не очікується жодних проблем під час наступної наприкінці місяця, хоча в окремих випадках можливі затримки.

За даними видання, міністерство оборони інтенсивно працювало упродовж 72 годин, щоб зрозуміти масштаби злому.

Крім системи оплати праці, хакери вивели з ладу систему підрядника, яка не пов’язану з основними комп’ютерними системами міністерства оборони.

Своєю чергою Daily Mail повідомило, що жертвами витоку могли стати 250 тисяч осіб. Посилаючись на джерела у міністерстві, видання повідомило, що ідентифікація солдатів спецназу, які мають право на довічну анонімність, не була порушена.

Видання акцентує, що зловмисна атака відбулася у часі візиту президента Китаю Сі Цзіньпіна до Франції. Під час зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном президент Сі закликав до «всесвітнього перемир’я» під час Олімпійських ігор цього літа.

«Цей інцидент може змусити інші країни зі складними відносинами з Китаєм ділитися конфіденційною розвідувальною інформацією з Великою Британією», — йдеться у публікації.

Нова кібератака відбулася менше ніж через два місяці після того, як британський уряд звинуватив хакерів пов’язаних з владою Китаю у двох масштабних кібератаках: нападі на виборчу комісію у 2021 році, та цілеспрямованих атаках на депутатів, які скептично ставилися до Китаю.

У промові, зробленій у парламенті минулого місяця, віце-прем’єр-міністр Олівер Доуден підтвердив, що посла Китаю буде викликано, щоб «звітувати про роль Китаю в цих інцидентах».

Додамо, у понеділок, 6 травня, внаслідок кібератаки також було виведено з ладу сайт міської адміністрації столиці Фінляндії, Гельсінкі. Керівник з питань розвитку міста Самі Віітанніємі поінформував, що кібератаку виявили вранці, доступ до сайту міста був ускладнений, проте до вечора його роботу відновили, повідомило видання Yle.

Фото: хакеська кібератака / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду