За недостовірну інтернет-рекламу на китайську тютюнову компанію подали до суду

00:00,
6 Вересня 2013
794

За недостовірну інтернет-рекламу на китайську тютюнову компанію подали до суду

00:00,
6 Вересня 2013
794
За недостовірну інтернет-рекламу на китайську тютюнову компанію подали до суду
У рекламному оголошенні стверджувалося, що сигарети певної марки є менш шкідливими, ніж інші.

Позов проти державної тютюнової компанії за введення споживачів в оману подав Лі Інз (Li Enze), відомий китайський антитютюновий активіст та колишній юрист.

В інтернеті він натрапив на рекламу сигарет China Tobacco Jiangxi Industrial LLC, в якій стверджувалося, що вони містять менше смол, а також спеціальну медичну добавку, яка суттєво знижує їх шкідливість.

Лі Інз вимагає тютюнову компанію визнати недостовірність реклами, публічно вибачитися за це і заплатити йому компенсацію в $41 – подвійну вартість блоку сигарет, який він придбав у супермаркеті як речовий доказ.

Це перший подібний судовий процес проти тютюнової компанії в Китаї. Остаточного рішення суд ще не виніс, однак відомо, що China Tobacco Jiangxi Industrial LLC вже наказали зупинити рекламну кампанію.

Рамкова конвенція ВООЗ по боротьбі з тютюнокурінням, ратифікована, зокрема і Китаєм, забороняє будь-де вказувати, що одні тютюнові вироби є менш шкідливими, ніж інші. Це вводить в оману споживачів, оскільки ВООЗ доведено, що усі сигарети є однаково небезпечними.

Нагадаємо, нещодавно у Великобританії втретє заборонили поширювати рекламу тютюнової компанії JTI через її недостовірність. 

Джерело: ninemsn.com.au 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
pheed.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду