У Мюнхені заборонили рекламу Marlboro

00:00,
15 Жовтня 2013
791

У Мюнхені заборонили рекламу Marlboro

00:00,
15 Жовтня 2013
791
У Мюнхені заборонили рекламу Marlboro
Автори:
Місцева влада ухвалила таке рішення, бо вирішила, що рекламна кампанія Maybe спонукає спробувати курити насамперед підлітків і молодь. 

Рекламні щити, які вперше з’явилися по всій Німеччині ще 2011 року, закликають не вагатися і спробувати сигарети Marlboro. У першій хвилі рекламних оголошень обігравалися англійські слова  maybе («можливо») та be («бути»). Частина may- у слові «можливо» перекреслена – таким чином доноситься повідомлення, мовляв, відкинь сумніви і кури.

Рекламний плакат кампанії Maybe. Фото - thelocal.de

Головним повідомленням другої серії біл-бордів був заклик – «Ніяких, можливо!» і продовження, що напрошується саме собою – «Лише “так”! Дій!». На рекламних плакатах змальовувалися конкретні життєві ситуації  –  молода пара, що цілується і надпис «Можливо, ніколи не закохатися».

Хлопець, що тікає – «Можливо, ніколи не знайти свій шлях».

Хлопець, що стоїть на даху хмарочоса – «Можливо, ніколи не досягти успіху».

На думку представників громадського руху «Вільні від куріння» (Rauchfrei), усі ці ситуації – типові для молоді. Те, з чим вони зіштовхуються у процесі дорослішання, чого бояться і що викликає у них сумніви. Рекламна ж кампанія   Marlboro, так би мовити, підтримує їх у ці моменти, виступає другом, закликає не боятися, робити так, як вони самі відчувають і хочуть.

«Немає жодних сумніві, що рекламна кампанія Maybe орієнтована на молодь. А це є порушенням німецького законодавства», – заявив Йоханнес Шпатц (Johannes Spatz), прес-секретар організації Rauchfrei.

Саме ця організація 2012 року звернула увагу влади Мюнхена на рекламну кампанію, стверджуючи, що вона орієнтована на молодь і показує куріння як щось гідне наслідування. А обидва ці прийоми не дозволені законодавством Німеччини. Влада почала вивчення питання, яке тривало майже рік, і нарешті ухвалила рішення, що забороняє подальше використання рекламних матеріалів кампанії Maybe.

Нагадуємо, у Німеччині повністю заборонена реклама  сигарет у ЗМІ, однак й досі дозволена на зовнішніх носіях.

Це не перша «зухвала» рекламна кампанія Philip Morris International, яким і належить бренд Marlboro. Того ж 2011 вони розмістили в Індонезії біл-борди з рекламою сигарет Sampoerna і слоганом «Краще померти, аніж кинути друга.  Sampoerna – класний друг».

Джерело: thelocal.de, tobaccotactics.org

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
hollyopnshk.blogspot.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду