Україна долучилася до глобальної угоди про співпрацю для безпечного розвитку ШІ

Україна долучилася до глобальної угоди про співпрацю для безпечного розвитку ШІ

13:09,
30 Травня 2024
661

Україна долучилася до глобальної угоди про співпрацю для безпечного розвитку ШІ

13:09,
30 Травня 2024
661
Україна долучилася до глобальної угоди про співпрацю для безпечного розвитку ШІ
Україна долучилася до глобальної угоди про співпрацю для безпечного розвитку ШІ
Угода зосереджена на трьох основних цілях — безпеці, інноваціях та інклюзивності ШІ. До неї приєдналися 27 країн та Євросоюз.

Україна долучилася до спільної Міністерської заяви 27 країн про потребу міжнародної співпраці для реагування на швидкий розвиток технологій ШІ та ризиків, пов’язаних з цим. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Угода була укладена 22 травня на другому глобальному саміті з безпечного розвитку технологій штучного інтелекту, який відбувся в Сеулі в Південній Кореї.

Загалом до заяви приєдналися 27 країн, зокрема США, Британія, Австралія, Канада, Чилі, Франція, Німеччина, Індія, Індонезія, Ізраїль, Італія, Японія, Кенія, Мексика, Нігерія, Саудівська Аравія, Іспанія, Туреччина, ОАЕ та інші, а також представники Євросоюзу.

Заява зосереджена на трьох основних цілях: безпеці, інноваціях та інклюзивності ШІ.

Як йдеться у заяві, підписанти підтвердили необхідність міжнародної співпраці та спільних підходів для реагування на швидкий розвиток технологій ШІ та їх вплив на суспільства та економіку. Країни також задекларували намір вжити суттєві кроки, щоб удоступнити переваги штучного інтелекту для всіх, одночасно усуваючи пов’язані з ним ризики.

«Участь України в AI Seoul Summit та підписання міністерської заяви — це чіткий сигнал нашого прагнення до відповідального та етичного розвитку ШІ. Ми вже активно працюємо над упровадженням ШІ в різних сферах, підвищуючи розвиток української економіки та покращуючи життя наших громадян», — сказав заступник міністра цифрової трансформації Георгій Дубинський, який представляв Україну на саміті.

Як нагадує Мінцифри, на попередньому саміті, проведеному в листопаді 2023 року в Британії, Україна та інші країни-учасники підписали Декларацію Блетчлі.

У ній країни підписанти ствердили, що «для блага всіх ШІ слід проєктувати та використовувати у безпечний, надійний і відповідальний спосіб, орієнтований на людину», та заявили про потребу міжнародної співпраці в галузі штучного інтелекту для «сприяння інклюзивному економічному зростанню, сталому розвитку та інноваціям, захисту прав людини та основних свобод, а також зміцненню суспільної довіри до систем ШІ для повної реалізації їх потенціалу».

Ця і наступні конференції з розвитку ШІ будуть спрямовані на втілення цих постулатів у життя.

Нагадаємо, в листопаді 2023 року у Великій Британії опублікували перші у світі глобальні рекомендації щодо безпечної розробки штучного інтелекту. Їх схвалили загалом 18 країн.

Перед тим Україна розробила дорожню карту з регулювання ШІ. У квітні український уряд схвалив концепцію використання штучного інтелекту в стратегічних галузях економіки.

Фото: Міністерська сесія AI Seoul Summit / Anthony Wallace/AFP/Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду