Соцмережа Х використовує чатбот Grok для публікації зведення новин

Соцмережа Х використовує чатбот Grok для публікації зведення новин

15:03,
4 Травня 2024
2313

Соцмережа Х використовує чатбот Grok для публікації зведення новин

15:03,
4 Травня 2024
2313
Соцмережа Х використовує чатбот Grok для публікації зведення новин
Соцмережа Х використовує чатбот Grok для публікації зведення новин
Grok використовує публікації користувачів, зокрема новини чи обговорення на платформі, для створення текстових фрагментів під назвою «Історії на X».

Соцмережа X використовує чатбот на основі технології штучного інтелекту Grok, аби підсумовувати новини та інші публікації, які є популярними на платформі. Функція, яка наразі доступна лише для преміумпередплатників, називається «Історії на X». Про це пише Engadget.

За словами команди X, Grok використовує публікації користувачів, зокрема новини та обговорення на платформі, для створення текстових фрагментів. Один з користувачів соцмережі опублікував скриншот зі зведеними історіями про прибутки Apple, допомогу Україні тощо. Одна з них, як свідчить скриншот, має назву «Маск, експерти обговорюють національний борг». У ній підсумовується «відверта онлайн-дискусія» між власником Х Ілоном Маском та «видатними особистостями».

Зведення Grok супроводжуються застереженням: «Ця історія є підсумком публікацій на X і може змінюватися з часом. Grok може робити помилки, перевірте свої результати».

Як зауважує Engadget, це нагадує колишню функцію Twitter під назвою Moments, яка курувала твіти про важливі новини та «культурні моменти» на платформі. Функцію ліквідували у 2022 році.

Нагадаємо, платформа X відкрила доступ до чатбота Grok від компанії xAI для передплатників преміумрівня у квітні 2024 року.

Раніше розробники Grok зазначали, що перевагою чатбота є отримання інформації про світ у режимі реального часу через платформу Х. Окрім цього, він відповідає на гострі запитання, «які відхиляють більшість інших систем ШІ».

У липні 2023 року гендиректор SpaceX і Tesla та власник соцмережі X Ілон Маск заявив, що метою його нової компанії з розробки штучного інтелекту xAI буде «зрозуміти Всесвіт». Тоді він повідомив, що компанія використовуватиме публічні твіти для навчання своїх моделей штучного інтелекту, а також може працювати з Tesla над програмним забезпеченням технології.

Фото: X

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду