ChatGPT буде навчатися за матеріалами Financial Times

ChatGPT буде навчатися за матеріалами Financial Times

16:33,
29 Квітня 2024
1322

ChatGPT буде навчатися за матеріалами Financial Times

16:33,
29 Квітня 2024
1322
ChatGPT буде навчатися за матеріалами Financial Times
ChatGPT буде навчатися за матеріалами Financial Times
Видання надасть ліцензію на свій архівний контент для навчання штучного інтелекту.

Financial Times уклали угоду про ліцензування контенту з розробником чатбота ChatGPT — OpenAI. Про це повідомляє Forbes із посиланням на FT.

Угода дозволяє ChatGPT відповідати на запитання користувачів уривками статей Financial Times, додаючи посилання на ft.com. Тобто користувачі штучного інтелекту зможуть отримати доступ до матеріалів Financial Times через ChatGPT.

Крім того, ліцензія від Financial Times допоможе виробнику ChatGPT розробити інструменти штучного інтелекту, які зможуть створювати текст, зображення та код, що не відрізняються від творів людини.

«Крім переваг для FT, є й ширші наслідки для галузі. Це правильно, звичайно, що платформи ШІ платять видавцям за використання їхніх матеріалів. OpenAI розуміє важливість прозорості, атрибуції та винагороди — усе це важливо для нас, — сказав виконавчий директор Financial Times Джон Ріддінг. —  У той же час, очевидно, в інтересах користувачів, щоб ці продукти містили надійні джерела».

Головний операційний директор OpenA I Бред Лайткеп сказав: «Наше партнерство та постійний діалог із Financial Times спрямовані на пошук креативних і продуктивних шляхів для ШІ, щоб розширити можливості новинних організацій і журналістів, а також збагатити досвід ChatGPT журналістикою світового рівня в реальному часі для мільйонів людей у всьому світі».

Це вже пʼята подібна угода, укладена OpenAI за останній рік. Раніше домовленості підписали Associated Press, Axel Springer, Le Monde та Prisa Media.

Наприкінці грудня 2023 року газета New York Times подала до суду на компанії OpenAI та Microsoft за порушення авторських прав. Медіакомпанія заявила, що мільйони статей, опублікованих нею, використовувалися для навчання чатботів, які тепер конкурують з агентствами новин як джерело інформації. У позові сказано, що компанія проводила ліцензійні дискусії з Microsoft і OpenAI «протягом місяців», але вони «не привели до рішення».

У відповідь OpenAI звинуватила газету NYT у зумисно неправильному використанні її чатбота ChatGPT.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду