«Слідство.Інфо» припинить вести телеграм-канал з 1 липня

«Слідство.Інфо» припинить вести телеграм-канал з 1 липня

13:50,
30 Червня 2023
2019

«Слідство.Інфо» припинить вести телеграм-канал з 1 липня

13:50,
30 Червня 2023
2019
«Слідство.Інфо» припинить вести телеграм-канал з 1 липня
«Слідство.Інфо» припинить вести телеграм-канал з 1 липня
Стежити за діяльністю проєкту можна на інших медійних платформах.

Незалежна агенція журналістських розслідувань Слідство.Інфо вирішила з 1 липня припинити ведення свого телеграм-каналу та видалити його. Відповідне попередження для читачів розмістили в каналі сьогодні.

«Нагадуємо, що завтра цей канал видаляється. Але за нами можна слідкувати у Viber, Facebook, Instagram, Twitter, дивитися розкриття та воєнні репортажі в YouTube, або коротші формати — у TikTok; читати матеріали на сайті та підтримувати донатами на Buy me a coffee. Тож не губіть "‎Слідство. Інфо" та підписуйтеся на наші інші акаунти в соцмережах. А ми продовжуватимемо працювати для вас», — зазначено у повідомленні.

Як відомо, у середині червня громадянська мережа «Опора» заявила про те, що вирішила остаточно закрити свій телеграм-канал та зосередити увагу на розвитку інших медійних майданчиків.

«Ми вважаємо телеграм небезпечною для інформаційної стійкості України платформою та наполегливо радимо іншим також відмовитися від його використання», — зазначено у повідомленні на сайті «Опори».

Серед причин для такого рішення в «Опорі» зазначили:

  • Телеграм, імовірно, тісно повʼязаний із російськими спецслужбами та олігархами.
  • У телеграмі відносно легко отримати доступ до будь-якого листування.
  • Tелеграм зберігає дані людини, не анонімізує їх та може використовувати їх для стеження.
  • Телеграм — один з основних майданчиків поширення дезінформації в Україні.

Коментуючи заяву «Опори», речник Tелеграму Ремі Вон заявив «Детектору медіа»: «Боюся, “Опору” ввели в оману чутки. Tелеграм не має жодного юридичного чи фізичного зв’язку з Росією і ніколи не надавав дані користувачів тамтешній владі».

Також Ремі Вон назвав неправдивим твердження про те, що більшість чатів телеграму може завантажити кожен, хто використовує API«Це не так. API надає доступ лише до тієї самої інформації, яку можна отримати зі звичайного облікового запису телеграму, а саме до загальнодоступних чатів, які призначені для будь-кого. З цієї причини обговорення шифрування тут не має значення», — запевнив представник Tелеграму.

Фото: Слідство.Інфо / Telegram

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду