Meta готується дозволити десятирічним дітям використовувати гарнітури VR

Meta готується дозволити десятирічним дітям використовувати гарнітури VR

10:20,
19 Червня 2023
1366

Meta готується дозволити десятирічним дітям використовувати гарнітури VR

10:20,
19 Червня 2023
1366
Meta готується дозволити десятирічним дітям використовувати гарнітури VR
Meta готується дозволити десятирічним дітям використовувати гарнітури VR
Користуватися гарнітурами віртуальної реальності діти зможуть під контролем батьків.

Незабаром Meta офіційно дозволить користувачам віком від 10 років використовувати гарнітури Meta Quest 2 і 3 VR з дозволу батьків. У своєму блозі компанія повідомила, що є «широкий перелік захопливих освітніх програм та ігор» для дітей із застосуванням гарнітур, повідомило видання TechCrunch.

За інформацією компанії, для використання гарнітур віртуальної реальності від Meta запровадять нові облікові записи, якими мають керувати батьки. Вони мають їх створювати, щоб у подальшому контролювати, якими програмами користуються підлітки, та встановлювати часові обмеження. Більшість інформації з дитячого облікового запису для використання гарнітури VR буде відображатися в розділі «Сімейний центр» облікового запису одного з батьків, хто керує обліковим записом дитини.

Щодо збору даних компанія заявила: «Ми використовуватимемо інформацію про 10-, 11- та 12-річних дітей, котру ми збираємо за допомогою наших продуктів Meta Quest, щоб надати досвід, який відповідає їхньому віку. Ми не показуватимемо рекламу для цієї вікової групи. Батьки також зможуть вибрати, чи використовувати дані їхньої дитини для покращення досвіду, і вони зможуть видалити обліковий запис своєї дитини, включаючи всі пов’язані з ним дані».

Також Meta опублікувала документ із застереженнями щодо потенційних небезпек використання гарнітур віртуальної реальності для дітей. Зокрема, в ньому зазначено, що шоломи для малої дитини є значно важчими, ніж для дорослих, що може призвести до зайвого напруження очей і навіть нудоти.

«Мабуть, найжахливіша згадана річ — це потенційна ерозія або затримка дитиною "розрізнення реальності". Яка фраза! Звичайно, у молодому віці реальність і фантазія, як правило, розмиваються. Але навіть п’ять–десять років тому діти не мали дисплеїв із повним зануренням із фотореалістичними світами, у яких можна було б загубитися»,  йдеться в публікації TechCrunch.

Проте всі розділи цього документа закінчуються тим, що Мета зазначає щось на зразок: «але ми не знайшли доказів того, що це шкідливо».

«Якщо ви вирішите дозволити своїй дитині VR, — круто. Це може бути справді цікавим досвідом, тому що віртуальна реальність може бути чудовою. Але навіть дорослі можуть зазнати негативних наслідків майже відразу, не кажучи вже про тривалий вплив. Поговоріть зі своєю дитиною та будьте обережні щодо того, як довго та наскільки серйозно вона використовує цю технологію. Коли навіть Мета говорить вам про ризики, дослухайтеся»,  підсумувало видання.

Про те, як за допомогою технологій доповненої та віртуальної реальності інформують про війну та допомагають людям, які постраждали від неї, читайте в публікації за посиланням.

Фото: Meta Platforms

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду