Компанія Nokia хоче розгорнути мобільну мережу 4G на Місяці

Компанія Nokia хоче розгорнути мобільну мережу 4G на Місяці

19:10,
29 Березня 2023
1641

Компанія Nokia хоче розгорнути мобільну мережу 4G на Місяці

19:10,
29 Березня 2023
1641
Компанія Nokia хоче розгорнути мобільну мережу 4G на Місяці
Компанія Nokia хоче розгорнути мобільну мережу 4G на Місяці
Мережа забезпечить спілкування астронавтів одне з одним та центром управління польотом. Вони також зможуть дистанційно керувати місяцеходами та передавати інформацію на Землю.

До кінця 2023 року фінська телекомунікаційна група Nokia планує запустити на Місяці мобільну мережу 4G (LTE) для потреб програми NASA Artemis. Про це йдеться в повідомленні видання CNBC.

У коментарі виданню головний інженер Nokia Луїс де Теміньо розповів, що компанія SpaceX доставить устаткування на Місяць протягом найближчих місяців. Інфраструктуру мережі встановлять у кратері Шеклтона на Південному полюсі супутника Землі. Також відомо, що зв'язок забезпечуватиме базова станція, яка буде встановлена в місячному посадковому модулі Nova-C американської космічної фірми Intuitive Machines, і місяцехід, що супроводжує її. Представники Nokia зазначають, що технологія використовується для роботи в екстремальних умовах космосу.

Як вважають у компанії, її мобільна мережа дозволить астронавтам комунікувати одне з одним та центром управління польотом. Окрім цього, за допомогою неї фахівці зможуть дистанційно керувати місяцеходами та транслювати відео й інші дані на Землю. Також Nokia сподівається знайти лід на поверхні Місяця. 

У CNBC пишуть, що таку талу воду можна було б обробляти та використовувати для пиття, розбивати на водень і кисень для використання в якості ракетного палива або відокремлювати, щоб забезпечити астронавтів придатним для дихання киснем.

«Це буде використано майбутніми експедиціями для продовження дослідження Місяця, оскільки це справді виглядає як серйозне випробування можливостей перед тим, як почати комерційне використання для додаткової розвідки та потенційних майбутніх видобувних робіт», — додали в Nokia.

Водночас, на думку NASA, стільниковий зв'язок на Місяці забезпечить стабільність сигналу, зручність з'єднання та дальність контакту. А це дозволить відмовитися від менш надійного радіозв'язку. 

Нагадаємо, у лютому компанія Nokia змінила свій логотип, щоб люди не асоціювали її з мобільними телефонами. Про новий фірмовий стиль, який не оновлювали протягом близько 60 років, та логотип розповіли напередодні Всесвітнього мобільного конгресу (MWC).

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду