В Європі запрацювали хаби збору техніки для українців

В Європі запрацювали хаби збору техніки для українців

17:09,
31 Січня 2023
1397

В Європі запрацювали хаби збору техніки для українців

17:09,
31 Січня 2023
1397
В Європі запрацювали хаби збору техніки для українців
В Європі запрацювали хаби збору техніки для українців
Пункти збору ноутбуків, планшетів та смартфонів для українців встановлені в одинадцятьох європейських містах.

У європейських містах встановили 11 пунктів збору техніки для постраждалих від війни українців у межах ініціативи Laptops for Ukraine. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України в телеграмі.

«Будь-яка європейська соціально відповідальна компанія може взяти участь у зборі ноутбуків, планшетів, смартфонів для українських шкіл, лікарень, державних адміністрацій та інших установ, які постраждали від збройної агресії РФ», — йдеться в повідомленні.

У хаби приноситимуть ноутбуки, планшети, мобільні телефони, зарядки тощо.

Наразі пункти збору встановлені у Парижі, Трієрі, Гранаді, Ойпені, Антверпені, Брюсселі, Карлових Варах, Празі, Любляні, Таллінні та Ораді.

Як зазначили на порталі проєкту Laptops for Ukraine, поставки зібраної техніки будуть координуватися через Механізм цивільного захисту ЄС. Вже в Україні Мінцифри скеровуватиме передачу відповідно до запитів інших державних установ.

Нагадаємо, ЄС відкрив у Польщі енергетичний хаб rescEU, який стане логістичним центром для доставлення екстреної енергетичної допомоги Україні на тлі ракетних атак Росії по енергетичній інфраструктурі. Він дозволить міжнародним партнерам і приватному сектору спрямовувати свої пожертви для підтримки української енергосистеми.

Фото: Мінцифри/телеграм

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду