Meta запускає власну модель штучного інтелекту LLaMA

Meta запускає власну модель штучного інтелекту LLaMA

10:10,
25 Лютого 2023
2491

Meta запускає власну модель штучного інтелекту LLaMA

10:10,
25 Лютого 2023
2491
Meta запускає власну модель штучного інтелекту LLaMA
Meta запускає власну модель штучного інтелекту LLaMA
Вона буде доступною для вивчення академічними дослідниками, урядовими та громадськими організаціями, а також дослідницькими лабораторіями всього світу.

Гендиректор компанії Meta Марк Цукерберг 24 лютого заявив про запуск мовної моделлі штучного інтелекту під назвою LLaMA (Large Language Model Meta AI). Як зазначив Цукерберг у фейсбук-дописі, модель буде доступною для спільноти дослідників штучного інтелекту.

«Менші, ефективніші моделі, такі як LLaMA, дають змогу іншим дослідникам, які не мають доступу до великої кількості інфраструктури, вивчати ці моделі, ще більше демократизуючи доступ у цій важливій галузі, що швидко змінюється», — йдеться в блозі Meta.

Щоб навчити модель генерувати відповіді, автори обрали текст із 20 найбільш вживаних мов з латиницею та кирилицею.

Творці також поділилися кодом для LLaMA для того, щоб інші фахівці «могли легше тестувати нові підходи до обмеження або усунення проблем у великих мовних моделях». Доступ до моделлі нададуть індивідуально академічним дослідникам, урядовим та громадським організаціям, дослідницьким лабораторіям усього світу. Подати заявку на отримання можна за посиланням

«Ми вважаємо, що вся спільнота штучного інтелекту — академічні дослідники, громадянське суспільство, політики та індустрія — повинні працювати разом, щоб розробити чіткі вказівки щодо відповідального ШІ загалом і відповідальних великих мовних моделей зокрема. Ми з нетерпінням очікуємо побачити, чого спільнота може навчитися і створити за допомогою LLaMA», — додали в Meta.

Раніше Meta Platforms оголосила про тестування послуги щомісячної підписки Meta Verified, яка дозволить користувачам підтверджувати свої облікові записи за допомогою державного посвідчення особи та отримувати синій значок. 

Нагадаємо, раніше бот ChatGPT від лабораторії OpenAI зміг успішно скласти випускні іспити з юриспруденції в Університеті Міннесоти та управління бізнесом в Вортонській школі бізнесу при Пенсільванському університеті. 

Дослідники компанії NewsGuard, яка відстежує дезінформацію в інтернеті, прогнозують, що ChatGPT може зробити створення фейків значно простішим для розповсюджувачів неправдивих наритивів.

Нещодавно MediaSapiens також повідомив, що Google створив конкурента ChatGPT — чатбот на основі штучного інтелекту Bard. Розмовна служба створена на базі платформи LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), яку компанія розробляла протягом останніх двох років.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду