Компанія Meta cтворить платформу, яка нагадує Twitter

Компанія Meta cтворить платформу, яка нагадує Twitter

13:02,
11 Березня 2023
1628

Компанія Meta cтворить платформу, яка нагадує Twitter

13:02,
11 Березня 2023
1628
Компанія Meta cтворить платформу, яка нагадує Twitter
Компанія Meta cтворить платформу, яка нагадує Twitter
Імовірно, що користувачі зможуть створювати різні сервери або спільноти зі своїми правилами, а не взаємодіяти на основній платформі.

Компанія Meta планує створити нову автономну платформи для обміну текстовими оновленням. Про це пише CNN.  

«Ми вважаємо, що є можливість створити окремий простір, де творці та громадські діячі зможуть своєчасно ділитися новинами про свої інтереси», — сказав представник Meta у заяві для видання.

Як вважає видання, заява нагадує місію Twitter.

Платформу планують зробити децентралізованою. Це означає, що користувачі зможуть створювати різні сервери або спільноти зі своїми правилами, а не взаємодіяти на основній платформі, підконтрольній Meta. Як зазначає CNN, концепція проєкту схожа на Reddit або Discord, але відрізняється від роботи інших майданчиків від Meta.

«Якби нова платформа Meta була децентралізованою, це могло б дозволити третім сторонам створювати додатки та функції на платформі, потенційно надаючи користувачам більше можливостей, окрім тих, які може створити сама Meta», — додає видання.

Наразі розробка під кодовою назвою P92 знаходиься на ранніх стадіях. Роботу над платформою очолює голова Instagram Адам Моссері, повідомив Platformer. Поки що невідомо про потенційні функції нової платформи або терміни запуску.

Нагадаємо, у компанії Meta анонсували інтеграцію застосунків Facebook та Messenger в один. Триває внутрішній процес тестування. 

Як відомо, спочатку чати були вбудовані в Facebook. Проте у 2014 році Facebook і Messenger розділили, коли генеральний директор Марк Цукерберг заявив, що використання Messenger як окремого застосунку забезпечує «кращий досвід». Тепер Meta прагне повернути назад цю зміну, перші повідомлення про такі наміри почали з’являтися у червні минулого року. 

Раніше компанія Meta також оголосила про намір розробити чатботи зі штучним інтелектом для Messenger, Instagram і WhatsApp. У довгостроковій перспективі Meta зосередиться на розробці «особистостей» під керуванням штучного інтелекту, які матимуть певний функціонал і «різними способами допомагатимуть людям». 

Фото: The Verge

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду