Google тестує блокування вмісту новин для деяких громадян Канади

Google тестує блокування вмісту новин для деяких громадян Канади

19:36,
23 Лютого 2023
1874

Google тестує блокування вмісту новин для деяких громадян Канади

19:36,
23 Лютого 2023
1874
Google тестує блокування вмісту новин для деяких громадян Канади
Google тестує блокування вмісту новин для деяких громадян Канади
Таким чином компанія напрацьовує потенційну відповідь на законопроєкт, який зобов'язує цифрові платформи платити видавцям за новини.

Google проведе тестування з блокування доступу до новинного контенту для деяких канадських користувачів. Про це повідомило видання Reuters.

Як зазначили у виданні, така ініціатива є тестовим варіантом потенційної відповіді на урядовий законопроєкт про онлайн-новини. 

«Закон про онлайн-новини» або законопроєкт C-18 Палати громад, який був представлений у квітні ліберальним урядом Джастіна Трюдо у Канаді, виклав правила, які зобов’язують платформи Meta і Google укладати комерційні угоди та платити видавцям новин за їхній вміст. 

«Ми тестуємо потенційну реакцію продукту на законопроєкт C-18, яка впливає на дуже невеликий відсоток канадських користувачів. Щороку ми проводимо тисячі тестів, щоб оцінити будь-які потенційні зміни в Пошуку», — сказав представник Google у заяві для Reuters.

Таким чином тести, які впливають на випадкову вибірку менш ніж 4% користувачів у Канаді, «різною мірою обмежують видимість канадських і міжнародних новин».

Натомість прессекретарка канадського міністра спадщини Пабло Родрігеса сказала, що «канадці не будуть залякані», а також назвала розчаруванням те, що Google бере приклад з дій Meta.

«Канадцям потрібен доступ до якісних, заснованих на фактах новин на місцевому та національному рівнях, і саме тому ми запровадили Закон про онлайн-новини. Технічні гіганти повинні бути більш прозорими та підзвітними перед канадцями», — зазначила прессекретарка.

Минулого року Facebook попередив, що може заблокувати обмін новинним контентом на своїй платформі в Канаді через занепокоєння щодо законодавства, яке змусить цифрові платформи платити видавцям новин.

Нагадаємо, ще у 2021 році Французький антимонопольний регулюючий орган наклав штраф в розмірі €500 мільйонів на компанію Google за невиконання в повній мірі тимчасових розпоряджень у суперечці з видавцями новин. Видавці APIG, SEPM і AFP звинувачували технологічного гіганта в тому, що він не зміг почати з ними добросовісні переговори, щоб знайти спільне рішення по винагороді за новинний контент в інтернеті відповідно до директиви ЄС, яка створює так звані суміжні права.

Фото: Рexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду