Канадська СВС порушила закон про доступ до інформації

00:00,
25 Листопада 2011
425

Канадська СВС порушила закон про доступ до інформації

00:00,
25 Листопада 2011
425
Канадська СВС порушила закон про доступ до інформації
Канадська СВС програла останню битву у довготривалому судовому процесі. За рішенням суду компанія має надати для ознайомлення внутрішню документацію, що начебто не підпадала під дію закону про доступ до інформації.

Конфлікт розпочався з того, що Комісар з питань інформації Канади Сюзан Леголь (Suzanne Legault) отримала 16 скарг про те, що СВС не надала особам-заявникам відповіді на їхні інформаційні запити.

В свою чергу СВС намагалася довести, що затребувані документи підпадали під статтю закону про доступ до інформації, що дозволяє зберігати в таємниці інформацію про журналістську, творчу діяльність, створення програм.

Відмову отримала і сама Сюзан Леголь. Справа дійшла до суду, аби примусити мовника дати документи для ознайомлення в першу чергу самому Комісару, щоб вирішити, чи справді мала місце відмова у виконанні запитів.

Судовий процес, що розпочався у 2010 році, закінчився, і СВС надіслала затребувані документи Леголь. Але не виключено, що мовник оскаржуватиме рішення суду.

CBC стала суб’єктом закону про доступ до інформації у 2007 році. І з того часу корпорацію закидали сотнями запитів, багато з яких надходило від юридичної фірми, що представляла інтереси Sun Media – корпорації, яка володіє відомим таблоїдом, деякими газетними виданнями та частково телемережею Sun News Network.

13 з 16 запитів, що стали предметом розгляду суду, також надійшли від юриста, який діяв від імені Sun Media, і стосувалися, зокрема,  витрат на трансляції визначних подій, кадрових переміщень.

Джерело СВС

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
At Home in Hespeler
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду