Федоров презентував у Лугано платформу Digital4Freedom

Федоров презентував у Лугано платформу Digital4Freedom

20:27,
4 Липня 2022
2044

Федоров презентував у Лугано платформу Digital4Freedom

20:27,
4 Липня 2022
2044
Федоров презентував у Лугано платформу Digital4Freedom
Федоров презентував у Лугано платформу Digital4Freedom
«Це наше бачення найбільш вільної та цифрової країни у світі й одночасно пропозиція топтехнологічним компаніям об’єднатися для «цифрового лендлізу» нашій країні», — зазначив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у телеграм-каналі.

Міністерство цифрової трансформації  запускає Digital4Freedom — міжнародну ініціативу стрімкого відновлення та розвитку України через інновації та цифровізацію. Проєкт під час Конференції з відновлення України у Лугано презентував віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, повідомляє прес-офіс міністерства.

Ініціатива Digital4Freedom є частиною глобальної платформи United24, у межах якої компанії можуть робити грошові внески для відновлення України.

Мета Digital4Freedom — «створити нову Україну найбільш вільну та цифрову країну у світі, де замість аналогових чиновників та довідок працює paperless, замість готівкової валюти — cashless, IT-сектор займає 40% у ВВП, а сама країна перетворюється на найбільший ІТ-хаб Східної Європи з фокусом на безпекові рішення».

«Цифрова інфраструктура — найбільш стійка та ефективна під час війни, бо її не можуть зруйнувати ракети. І зараз наша пропозиція топовим технологічним компаніям світу — це діджитал-лендліз. Ми запрошуємо компанії приєднатися до нас у будівництві цифрового майбутнього вільного світу та зробити свій внесок у розвиток цифрової України», — сказав Федоров.

Як наголошують у міністерстві, зараз глобальні технологічні компанії підтримують Україну та визнають значний внесок України в захист та розвиток свободи та демократії у всьому світі. Тож в України є всі можливості створити модель державно-приватного партнерства.

«Це одночасно експеримент, цифрова революція і модернізація вже наявної системи. Це шанс для вас, для ваших компаній та всього світу», — сказав Михайло Федоров. 

18 травня повідомив, що в застосунку «Дія» запустили збір коштів на допомогу армії через платформу United24.

«Зібрані кошти будуть спрямовані Міністерству оборони України. За них вони зможуть придбати нашим захисникам зброю, сучасне обладнання, амуніцію, бронежилети, рятувальну техніку та інші необхідні речі. Про витрачені кошти ми регулярно звітуватимемо в "Дії"», — розповів він.

У Форумі, що проходить у Швейцарії, взяли участь міжнародні партнери та топові світові технологічні компанії. Зокрема, це  Microsoft, Rakuten, Apple, Amazon, Google, IBM, Palantir, Mastercard, Visa тощо.

Нагадаємо, збір коштів на протреби ЗСУ через платформу United24 в застосунку «Дія» запустили 18 травня. Благодійний внесок можна зробити через Apple Pay, Google Pay або ж зазначити дані картки.

Фото з телеграм-каналу Михайла Федоров

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду