Новий Центр з розбудови миру при Мінреінтеграції боротиметься з дезінформацією Росії

Новий Центр з розбудови миру при Мінреінтеграції боротиметься з дезінформацією Росії

10:50,
3 Лютого 2022
2612

Новий Центр з розбудови миру при Мінреінтеграції боротиметься з дезінформацією Росії

10:50,
3 Лютого 2022
2612
Новий Центр з розбудови миру при Мінреінтеграції боротиметься з дезінформацією Росії
Новий Центр з розбудови миру при Мінреінтеграції боротиметься з дезінформацією Росії
Автори:
Гроші візьмуть з Фонду «Партнерство за сильну Україну», який запустили США, Швеція, Швейцарія, Велика Британія і Канада.

Національний центр з розбудови миру, який працює на базі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, у 2022 році займатиметься проєктом з протидії гібридним загрозам та поширенню російської дезінформації.

Цей проєкт фінансуватимуть з нового Фонду «Партнерство за сильну Україну», який запустили США, Швеція, Швейцарія, Велика Британія і Канада.

«Ця ініціатива у разі успіху допоможе громадам на сході та півдні держави протистояти інформаційним атакам російської пропаганди, навчить їх розрізняти шкідливий та фейковий контент. Саме Національний центр з розбудови миру братиме безпосередню участь у роботі згаданого проєкту на ресурсній основі партнерського Фонду», — розповіли в Мінреінтеграції.

Фонд «Партнерство за сильну Україну» (обсягом 1,3 мільярда гривень) для допомоги громадам, постраждалим від агресії Росії, запустили 2 лютого. Меморандум про запуск підписали віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, посол Канади в Україні Лариса Галадза, посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг, посол Швейцарії в Україні Клод Вайлд та повірена в справах США в Україні Крістіна Квін.

«Передбачається, що перша фаза реалізації програми Фонду триватиме до березня 2024 року, а її бюджет становитиме 35 мільйонів фунтів стерлінгів (1,3 млрд гривень), — розповіли в Мінреінтеграції. — На сході й півдні України Фонд вдосконалить регіональні комунікаційні можливості для протидії дезінформації, а також сприятиме інклюзивному діалогу. У довгостроковій перспективі Фонд працюватиме над оптимізацією державних послуг та розширенням економічних можливостей, підтримуючи реінтеграцію тимчасово окупованих територій».

Як пише LB.ua, Велика Британія зробить у Фонд внесок обсягом 11,5 мільйонів фунтів стерлінгів протягом трьох років, США через USAID мають намір збільшити свій внесок з 5 до 10 мільйонів доларів, Канада надасть від 10 до 15 мільйонів канадських доларів.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України створило Національний центр з розбудови миру 15 грудня 2021 року. Мета Центру — координація діяльності між різними державними органами та суспільством у сфері розбудови миру, зміцнення соціальної згуртованості, єдності та стійкості українського суспільства у подоланні наслідків збройного конфлікту та моніторинг і документування порушень прав людини, норм міжнародного права та шкоди, завданої внаслідок збройної агресії Росії.

Фото: Мінреінтеграції 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду