Оксана Мороз видає нову книгу про інформаційну гігієну

Оксана Мороз видає нову книгу про інформаційну гігієну

10:35,
30 Серпня 2021
2338

Оксана Мороз видає нову книгу про інформаційну гігієну

10:35,
30 Серпня 2021
2338
Оксана Мороз видає нову книгу про інформаційну гігієну
Оксана Мороз видає нову книгу про інформаційну гігієну
Автори:
Очікується, що «Як не стати овочем. Інструкція з виживання в інфопросторі» вийде друком 9 вересня 2021 року.

Засновниця ініціативи «Як не стати овочем», радіоведуча, українська письменниця Оксана Мороз видає нову книгу про основні маніпуляції та шахрайства цифрового світу — «Як не стати овочем. Інструкція з виживання в інфопросторі». Книгу видає Vivat.

Очікується, що «Як не стати овочем. Інструкція з виживання в інфопросторі» вийде друком 9 вересня 2021 року, на сайті видавництва вже доступне передзамовлення.

«У книжці “Як не стати овочем. Інструкція з виживання в інфопросторі” зібрані основні маніпуляції та шахрайства цифрового світу у форматі “суть — причина — наслідки — що робити”. Простою мовою на конкретних прикладах. У книжці ви дізнаєтеся: про маніпуляції в Facebook, YouTube, Google, Viber, Telegram, Вікіпедії та онлайн-медіа; як безпечно користуватися гаджетами і вберегти свої персональні дані; як не потрапити на гачок шахраїв та маркетологів; як безпечно знаходити відповіді на фінансові, економічні та політичні питання», — йдеться в описі.

Ця книжка, розповідають у видавництві, для тих, хто хоче зрозуміти, як ним маніпулюють, і вміти цьому протистояти;  для тих, хто хоче навчити рідних протистояти шахрайству та маніпуляціям; для вчителів, які хочуть самі розібратися й передати ці знання учням.

«Як не стати овочем. Інструкція з виживання в інфопросторі» є частиною соціального проєкту з навчання українських вчителів інформаційній гігієні: 10 гривень від продажу кожного примірника йдуть на забезпечення цієї книгою кожного українського вчителя.

Оксана Мороз поставила собі за мету — до 2024 року навчити сім мільйонів українців інформаційної гігієни. Раніше вона написала книги «Нація овочів?» та «Боротьба за правду», а також створила ініціативу «Як не стати овочем». 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду