Нове слово у мові Азарова. Топ трешу в політичних токшоу 14—18 червня 2021 року

Нове слово у мові Азарова. Топ трешу в політичних токшоу 14—18 червня 2021 року

10:36,
23 Червня 2021
2233

Нове слово у мові Азарова. Топ трешу в політичних токшоу 14—18 червня 2021 року

10:36,
23 Червня 2021
2233
Нове слово у мові Азарова. Топ трешу в політичних токшоу 14—18 червня 2021 року
Нове слово у мові Азарова. Топ трешу в політичних токшоу 14—18 червня 2021 року
Мураєв пророкує «возз’єднання» України з Росією (і Європою), Лукаш і Азаров вигадують нові слова, Арестович обзиває команду Порошенка.

Микола Азаров збагатив свій авторський діалект української мови новим словом. За його словами, адреналін українською мовою тепер називається «надниркін». Ґуґл справді знаходить чимало прикладів вживання цього слова, деякі з них аж із початку минулого десятиліття, але всі вони — зразки російського українофобського гумору. Твердження Азарова про «надниркін» вразило навіть ведучого Першого незалежного Павла Кужеєва: зазвичай він тільки киває головою та ставить гостеві зручні запитання, а цього разу несміливо перепитав, звідки експрем’єр узяв це слово (відповіді не було).

І це ще не всі неологізми, які можна прочитати в моніторингу політичних токшоу за 14—18 червня 2021 року. Колишня міністерка юстиції часів Януковича Олена Лукаш в ефірі Першого незалежного сказала, що Україна «МВФ-зависима» та «соросинфицирована». 

Обзивалися й на каналі «Україна 24»: у програмі «Токшоу №1» радник голови Офісу президента Олексій Арестович назвав команду Петра Порошенка «гавриками», які будували «тіньову країну».

Симпатик і колишній кандидат від «Опозиційної платформи — За життя» Володимир Кацман назвав закон про нульове декларування «підлим», а також роздмухував паніку, лякаючи, що «следующий шаг декларирования — все нажитое сдать государству».

Власник каналу «Наш» Євгеній Мураєв в ефірі свого ж каналу намагався дискредитувати секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данилова твердженням, що той «работал в луганском зоопарке». Що поганого в цьому епізоді біографії Данилова, що трапився майже сорок років тому, Мураєв не пояснив (сам він почав свій трудовий шлях із торгівлі нафтопродуктами). Також Мураєв виправдав окупацію Криму, пояснивши, що Україні не слід було обирати рух до Європи і НАТО, а натомість стати нейтральною державою (рух до Європи і НАТО, до речі, декларував і Янукович із Партією регіонів, у складі якої Мураєв розпочав політичну кар’єру). А ще проросійський політик анонсував: «Крым будет наш, когда Европа, Россия и Украина станут одним государством».

Більше зразків трешу та маніпуляцій читайте в огляді Олександра Круміна.

Фото: youtube.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду