В Україні створять додаток для смартфонів «Всеукраїнська школа онлайн»

В Україні створять додаток для смартфонів «Всеукраїнська школа онлайн»

15:07,
8 Квітня 2021
1963

В Україні створять додаток для смартфонів «Всеукраїнська школа онлайн»

15:07,
8 Квітня 2021
1963
В Україні створять додаток для смартфонів «Всеукраїнська школа онлайн»
В Україні створять додаток для смартфонів «Всеукраїнська школа онлайн»
Автори:
Планується, що нові уроки для учнів 5-11 класів з’являтимуться в додатку щотижня.

За даними Міністерства цифрової трансформації, в Україні створять застосунок для смартфонів «Всеукраїнська школа онлайн», де з’являтимуться уроки з 18 предметів для школярів 5-11 класів. Раніше в Україні запрацював інтернет-портал «Всеукраїнська школа онлайн». Про це Міністерство цифрової трансформації повідомило пресрелізом.

Над створенням додатку працюють фахівці Мінцифри спільно з експертами МОН та ГС «Освіторія».

«У найближчий рік ми плануємо оцифрувати програму для середньої та старшої шкіл (5-11 класи) з основних предметів. Вони з'являються в режимі реального часу — нові уроки щотижня. Серед амбіційних планів — підключення 6 тисяч об'єктів соціальної інфраструктури до швидкісного інтернету, в тому числі й усі школи. Потрібно ввести новий предмет про цифрову грамотність або інтегрувати його в інформатику. Якщо раніше популяризували технології, тепер потрібно навчити дітей з 1-го класу правильно ними користуватися», — сказав віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю виданню КП в Україні. 

Повідомляється, що учні могтимуть користуватися як платформою, так і мобільним застосунком для навчання під час карантину. Також додаток стане корисним у нагоді тоді, коли учень хоче детальніше ознайомитися з темою.

На платформі Всеукраїнська школа онлайн відтепер працюватиме розширений функціонал: для того, щоб кожен учитель міг ефективніше організувати процес дистанційного та змішаного навчання, на допомогу прийде «Кабінет вчителя ВШО». «Це новий важливий інструмент, що допоможе зробити процес онлайн-навчання якіснішим. За допомогою кабінету вчитель відстежуватиме успішність кожного учня та влаштовуватиме дискусії», — повідомляє Мінцифра.

Нагадаємо, Всеукраїнська школа онлайн — це платформа для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів та методичної підтримки вчителів. Мета проєкту — забезпечити кожному українському учневі та вчителю рівний, вільний і безоплатний доступ до якісного навчального контенту. До цього, після запровадження дистанційного навчання навесні 2020 року, на телебаченні за дорученням президента розпочали проєкт Всеукраїнська школа онлайн. Із 6 квітня до 12 червня по буднях в ефірі телеканалів транслювались уроки для учнів 5-11 класів, а з 28 квітня до 28 травня - для 1-4 класів. 

Фото: МОН

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду