Вакцина Novavax проти COVID-19 ефективна на 96% — ЗМІ

Вакцина Novavax проти COVID-19 ефективна на 96% — ЗМІ

17:34,
12 Березня 2021
2077

Вакцина Novavax проти COVID-19 ефективна на 96% — ЗМІ

17:34,
12 Березня 2021
2077
Вакцина Novavax проти COVID-19 ефективна на 96% — ЗМІ
Вакцина Novavax проти COVID-19 ефективна на 96% — ЗМІ
Автори:
Третю фазу досліджень препарату провели у Великій Британії, внаслідок щеплення вакциною ніхто не помер та не отримав важких ускладнень.

За даними досліджень, вакцина компанії Novavax Inc від COVID-19, ефективна на 96% щодо звичайного штаму коронавірусу та на 86% — щодо «британського» штаму. Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на заяву компанії.

Всього ефективність цієї вакцини проти коронавірусу оцінюють в 90%. Остання фаза досліджень препарату Novavax відбулася у Великій Британії. Із людей, які взяли участь у дослідженні, жодна людина не померла та не отримала серйозних ускладнень внаслідок вакцинації. Всього у дослідженні взяли участь 15 тисяч людей у віці від 18 до 84 років.

За допомогою даних досліджень компанія планує отримати ліцензії на використання препарату. Планується, що вакцину Novavax виготовлятимуть на восьми виробничих майданчиках, зокрема, й в Індійському інституті сироватки.

Нагадаємо, в Україні зареєстрували та схвалили для екстреного застосування три вакцини — британо-шведський препарат, розроблений Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca (виробляється в Індії під назвою Covishield), препарат американської компанії Pfizer-BioNTech та китайську вакцину Sinovac.

За даними МОЗ, Україна очікує на поставки таких вакцин:

  • Pfizer — більше 100 тис доз.
  • Sinovac — близько 2 млн доз.
  • AstraZeneca (CoviShield) — майже 4 млн доз.
  • NovaVax — 15 мільйонів доз з терміном поставки орієнтовно у липні цього року.

Фото: Fickr.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду