ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
12.03.2021 17:34
Вакцина Novavax проти COVID-19 ефективна на 96% — ЗМІ
Вакцина Novavax проти COVID-19 ефективна на 96% — ЗМІ
Третю фазу досліджень препарату провели у Великій Британії, внаслідок щеплення вакциною ніхто не помер та не отримав важких ускладнень.

За даними досліджень, вакцина компанії Novavax Inc від COVID-19, ефективна на 96% щодо звичайного штаму коронавірусу та на 86% — щодо «британського» штаму. Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на заяву компанії.

Всього ефективність цієї вакцини проти коронавірусу оцінюють в 90%. Остання фаза досліджень препарату Novavax відбулася у Великій Британії. Із людей, які взяли участь у дослідженні, жодна людина не померла та не отримала серйозних ускладнень внаслідок вакцинації. Всього у дослідженні взяли участь 15 тисяч людей у віці від 18 до 84 років.

За допомогою даних досліджень компанія планує отримати ліцензії на використання препарату. Планується, що вакцину Novavax виготовлятимуть на восьми виробничих майданчиках, зокрема, й в Індійському інституті сироватки.

Нагадаємо, в Україні зареєстрували та схвалили для екстреного застосування три вакцини — британо-шведський препарат, розроблений Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca (виробляється в Індії під назвою Covishield), препарат американської компанії Pfizer-BioNTech та китайську вакцину Sinovac.

За даними МОЗ, Україна очікує на поставки таких вакцин:

Фото: Fickr.com

ms.detector.media