Чи допоможуть цинк, вітаміни D та С  боротися з ковідом? Відповідає ВООЗ

Чи допоможуть цинк, вітаміни D та С боротися з ковідом? Відповідає ВООЗ

15:15,
31 Грудня 2020
3586

Чи допоможуть цинк, вітаміни D та С боротися з ковідом? Відповідає ВООЗ

15:15,
31 Грудня 2020
3586
Чи допоможуть цинк, вітаміни D та С  боротися з ковідом? Відповідає ВООЗ
Чи допоможуть цинк, вітаміни D та С  боротися з ковідом? Відповідає ВООЗ
Автори:
Поки що не доведено, чи мають вітаміни вплив на перебіг ковіду або чи можуть вони запобігти захворюванню

Наразі немає рекомендацій щодо вживання вітамінів D і C та цинку людям з метою профілактики COVID-19 чи для лікування коронавірусу. Про це  повідомляє «Радіо Свобода» із посиланням на відповідь  голови офісу ВООЗ в Україні доктора Ярно Хабіхта.

Він додав, що  вітаміни D і C та цинк мають вирішальне значення для доброго функціонування імунної системи і відіграють життєво важливу роль у зміцненні здоров’я та здоровому харчуванні. В першу чергу ці речовини попадають в організм людини завдяки їжі:

«Де тільки можливо, споживання мікроелементів має надходити зі збалансованого та різноманітного харчування, враховуючи фрукти, овочі та продукти тваринного походження. Вітамін D може вироблятися в шкірі під впливом сонячного світла або надходити через їжу з природних джерел (наприклад, з жирної риби, такої як лосось, тунець і скумбрія, риб’ячий жир, яловича печінка, сир і жовтки), або через збагачені вітаміном D продукти чи добавки, що містять вітамін D», – зазначив Ярно Хабіхт.

Якщо ж показник вітаміну D у людини граничний або коли продукти, сповнені вітаміном D, не вживаються, а вплив сонячного світла обмежений, як взимку, «рекомендовано вживати вітамін D у дозах 200–600 МО (міжнародних одиниць), залежно від віку, або відповідно до національних рекомендацій».

Також Хабіхт  нагадав, що важливими заходами для збереження здоров’я є здорова їжа, фізична активність, дистанціювання, носіння маски, використання дезінфектора та перебування вдома при поганому самопочутті.

Раніше в ЗМІ з’являлися повідомлення про профілактичні властивості вітамінів D, C та цинку. При цьому МОЗ України повідомляв, що не існує наукових даних щодо їх ефективності у профілактиці COVID-19. Передозування вітаміну D може привести до тяжких наслідків та погіршення стану. Для розрахунку добової норми вітаміну D, треба здати аналіз крові та звернутися до сімейного лікаря за консультацією.

Нагадаємо, що зараз не існує специфічного лікуванні ковіду. Наприкінці 2020 року почалась масова вакцинація від коронавурусу.  

Фото: mcplus.com.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду